Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 13. 6. 2012.

| Sport

“Stadion Čair biće spreman za Superligu”

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stadion cair, rekonstrukcija
foto: facebook.com/FKRadnickiNis1923

Rok za završetak istočne, južne i severne tribine, postavljanje novih reflektora i promena busena na terenu je do 1. oktobra. Severna i južna tribina biće završene do početka sezone u Superligi, tvrdi koordinator projekta rekonstrukcije.

Radovi na stadionu Čair teku prema planu, kako je potvrdio koordinator projekta rekonstrukcije Miomir Pešić i Radnički će se ove sezone vratiti na svoj stari stadion. Pešić je dodao da su grubi radovi završeni, a u toku su završni radovi na mašinskim, gasnim, elektro instalacijama.

- Pri kraju je druga faza radova, trenutno se zidaju prostorije, pravi mokri čvor. Grubi radovi su završeni, posle ide faza završetka zapadne tribine, a u trećoj je predviđeno natkrivanje stadiona - rekao je Miomir Pešić.

Kako je Pešić potvrdio, cena krova za ceo stadion je milion evra, a biće ugrađeni i solarni paneli. Kako je on dodao, u toku su pregovori sa stranim investitorima da se iza zapadne tribine napravi komercijalni deo gde će biti otvoren hotel, tržni centar ili restoran.

rasspored stolica Raspored stolica i natpisa na tribinama

Pre tri nedelje stiglo je 8.000 stolica za stadion, ali je njihovo montiranje pomereno zbog kiše koja je odložila radove na hidroizolaciji. Kako su ranije Južne vesti pisale, stolice će biti miks crvenih i drap. Drap bojom će pisati "Niš" i "Radnički" na istočnoj, a na severnoj "Čair". Južna tribina će biti pokrivena natpisom "Meraklije".

Prema planu projekta, na istočnoj strani biće 6.966 stolica, na severnoj 4.401, a na južnoj 4.636.

Prošlog petka, 8. juna, delegacija Fudbalskog saveza obišla je radove na stadionu i saopštila da će niški stadion biti u upotrebi za utakmice Radničkog u Superligi i kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Srbije i Škotske.

- Mislim da ćemo do početka Superlige osposobiti južnu i severnu tribinu, a uz to zapadna tribina je u funkciji. Takođe, do tog roka zamenićemo humus na terenu - rekao je Pešić.

reflektori Plan postavljenja novih reflektora

Delegacija iz Niša će sledeće nedelje da ode u Beograd gde će obaviti razgovore sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije i dogovoriti oko menjanja reflektora. Na stadionu postoje već 4 stuba na kojima su reflektori koji godinama nisu u funkciji. Ove godine bi Niš ponovo trebalo da dobije stadion na kom će moći da se igraju i utakmice u večernjem terminu.

- Biće ukupno 160 lampi na sva četiri reflektora. Fudbalski savez daje donaciju za to, Grad Niš učestvuje sa sredstvima za radove na peskarenju i farbanju stubova gde su reflektor. Takođe, biće urađena i zamena podzemnih kablova za struju - istakao je Pešić.

Radnike na stadionu očekuje naporan posao jer sezona u Superligi počinje 11. avgusta, a Radnički se u elitu vraća posle 9 godina pauze. Kako je rekao Miloš Simonović, gradonačelnik Niša i predsednik Skupštine Radničkog, niški tim će tražiti od Fudbalskog saveza da prva dva kola igra u gostima zbog bolje pripreme stadiona Čair.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Miljkovic

    15:15 // 24. 7. 2012.

    Saljem link na tekst i komentar iz marta prosle godine kad je pocinjala rekonstrukcija stadiona. Cisto da podsetim sve sa kratkom pameti, a pre svega one koji mnogo nerealnog obecavaju.

    http://www.juznevesti.com/Sport/Pocinje-rekonstrukcija-stadiona-Cair.sr.html

  • paki

    16:56 // 14. 6. 2012.

    Imate teks na cetvrtoj strani u Narodnim novinama o tome da ce da se radi zapadna tribina i krov. Malo istrazivanja nije na odmet. Mnogo se hejtuje ovde a potrebno nam je samo malo strpljena i sve bi trebalo da ide svojim tokom.

    • Јужнопругаш

      20:32 // 14. 6. 2012.

      Много се "хејтује"? А ја се чудим што на малој матури није битна граматика...

    • Aleksandar-Nis

      10:08 // 15. 6. 2012.

      Ja bi tebe preselio u sobu koja ima super sredjena 3 zida i plafon, a jedan zid budjav skroz, pa da vidim koliko bi izdrzao a da ne hejtujes :)))

    • Grobar iz Niša

      11:52 // 15. 6. 2012.

      U Narodnim novinama piše da će se raditi zapad ako se nađe neko ko će to da finansira. Isto važi i za krov. To znači da su zapad i krov pod velikim znakom pitanja.

    • meraklija 68

      22:31 // 17. 6. 2012.

      Grobar Nis,banano da li si to ti?

  • Aleksandar-Nis

    16:27 // 14. 6. 2012.

    "Kad nesto krenem da radim, ili ga radim kako treba, ili ga ne radim uopste...
    Naravno, ovde je ipak bolje bar nesto da urade nego nista, ali me IZUZETNO NERVIRA STO CE ZAPADNA TRIBINA DA OSTANE STARA I NIKAKVA!!! Da li ce neko nekad u ovoj zemlji da uradi nesto od pocetka do kraja ili ce stvari da se krpe neprekidno???"

    KAD SAM OVO NAPISAO PRE KO ZNA KOLIKO MESECI LUPALI STE MI MINUSE! A sad vam fali zapadna tribina, a? ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: