Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 13. 6. 2018.

| Sport

Stadion “Čair” i dalje bez upotrebne dozvole jer još nije završen

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički stadion Čair
Planirana je kompletna rekonstrukcija stadiona, ali za sada su završene samo prve dve faze - izgradnja severne, južne i istočne tribine; foto: JV/Lj.J.

Dok u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kažu da stadion “Čair” još nema upotrebnu dozvolu jer Grad nije dostavio potrebnu dokumentaciju, gradski većnik Miloš Milošević rekao je da ova dozvola ne postoji jer niški stadion nije završen.

Sve vezano za tehničku komisiju i dokumentaciju, koja je neophodna kako bi Ministarstvo izdalo upotrebnu dozvolu, po izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, zadatak je Grada.

Pre dve i po godine o novom zadatku dopisom je obavešten Grad Niš, kažu u Ministarstvu, ali i dalje izveštaj komisije za tehnički pregled, uz ostalu dokumentaciju neophodnu za dobijanje upotrebne dozvole za stadion "Čair", nije stiglo na adresu Ministarstva.

Do današnjeg dana nije dostavljena dokumentacija na osnovu koje bi Ministarstvo izdalo upotrebnu dozvolu - obavestilo je pre dvadeset dana Ministarstvo Južne vesti.

Iako pre pet godina Grad Niš nije imao problem da zatraži izdavanje upotrebne dozvole za stadion „Čair“, koji je tada bio u istoj meri rekonstruisan kao i danas, sada je situacija drugačija, potvrdio je i gradski većnik zadužen za planiranje, izgradnju, urbanizam i energetiku Miloš Milošević.

Ne mogu da traže upotrebnu dozvolu za nešto što nije završeno. Tek kad bude u potpunosti završen objekat može da se traži upotrebna dozvola - rekao je Milošević.

Inače, približivanje stadiona evropskim standardima po svim parametrima u ovom trenutku posebno je važno za Nišlije, s obzirom na to da će u suprotnom Fudbalski klub Radnički toliko iščekivanu i željenu utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope morati da igra van Niša.


Od 2013. godine traje “potera” za upotrebnom dozvolom

Pre izmena Zakona, drugačiji zadaci bili su na investitoru i organu uprave, što su u slučaju stadiona "Čair" Grad i Ministarstvo. Tada se problem oko upotrebne dozvole javio jer Grad nije dostavio saglasnost na rešenje Ministarstva o obrazovanju komisije za tehnički pregled.

Grad Niš je dostavio spisak lica sa odgovarajućom dokumentacijom na osnovu koje je Ministarstvo donelo rešenje o obrazovanju komisije za tehnički pregled dana 30.06.2014 godine. S obzirom da investitor nije dostavio saglasnost na to rešenje, ono nije uručeno i tehnički pregled nije izvršen u propisanom roku - kažu u Ministarstvu.

Godinu dana kasnije Zakon je izmenjen i tada je sve vezano za komisiju i tehnički pregled "palo" na Grad. O tome je Ministarstvo, kako sami kažu, dopisom obavestilo Grad Niš, koji je od tada "nem", čemu svedoči i to što 2016. godine nije ni odgovorio na pitanja Južnih vesti povodom izostanka dokumentacije.

Podsetimo, rekonstrukcija stadiona "Čair" počela je marta 2011. godine. Nakon brojnih odlaganja završetka radova severna, istočna i južna tribina su izgrađene, ali je ostalo da se pokriju. O zapadnoj tribini polemike se vode godinama, ali kako je u pitanju skupa investicija, njena rekonstrukcija se stalno odlaže.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milisav

    20:39 // 13. 6. 2018.

    I kao šlag, /ali gorak/,na tortu slede pridevi:
    Tupav,
    Nesposoban,
    Kilav,
    Glup, itd...itd
    Ko smatra da nije dovoljno, neka dopiše.

  • TOMA JEVTIĆ

    10:08 // 13. 6. 2018.

    Čuj ovo,,večnik dao izjavu.On je mnogo "mali"da bi davao ovakve izjave.Nebitan lik u celoj priči.Bolje neka rešava probleme u toplanu.

    • Numancia

      20:36 // 13. 6. 2018.

      Evo,pocinje Numancia,na Sport klubu 1,bori se za ulazak u Primeru!
      Sto se vecnika tice,decko zalutao u politiku,bez znanja,iskustva,vokabulara,reference a napaljen.
      Ne znam da li Toplana ima probleme,ali ce im ovaj amater napraviti.

    • Simica

      22:09 // 13. 6. 2018.

      Bravo Tomo za komentar.
      Stvarno je mali miš ,ali ni šerif nezna gde će ga.Neka ga još malo da se širi,pa posle na "biro".
      Stvarno se mali zaigrao.Bezobrazan,drzak,alav i sve bi on da objasni,kao da smo svi mi tutubani.Ali svi koji visoko polete-nisko padnu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: