Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 22. 6. 2023.

| Sport

Stadion "Čair" - nekad "na stendbaju", sada "gotova stvar" za Grad Niš

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
radnicki, stadion, istok, foto aleksandar kostic
Stadion "Čair" i dalje čeka; foto: Aleksandar Kostić

"Projekat je završen, nalazi se na stolu Ministarstva za kapitalne investicije i čeka se kada će ući u proceduru", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski za stadion "Čair" čija je rekonstrukcija započetak marta 2011. godine, a još nije završena. Procena vrednosti je, dodaje, oko 80 miliona evra, ali i dalje se ne zna kada će biti završena ta, do nedavno "na stendbaju", a sada "gotova stvar".

Iako stadion "Čair" od 2011. godine, kada je počela rekonstrukcija, čeka novi izgled koji će opravdati epitet "fudbalske lepotice", kako ga je nazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, to je za gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski "gotova stvar".

Treba nam, naravno, stadion, ali ja stadion smatram završenom stvari. Zašto? Jer je projekat završen i nalazi se na stolu Ministarstva za kapitalne investicije i čeka se trenutak kada će to ući u proceduru. Predsednik je upravo u Nišu rekao, tada da to košta 60 miliona evra, sada, zbog poskupljenja oko 80 miliona evra - rekla je gradonačelnica na skupštinskoj govornici.

stadion cair, teren, foto aleksandar kositc Tribine nezavršene; foto: Aleksandar Kostić Nedavno je stadion, prema rečima gradonačelnice, "bio na stendbaju".

Stadion "Čair" je trenutno na stendbaju. Kada se završe svi ostali, u Leskovcu, Zaječaru i Loznici, očekujemo da mi budemo u drugom krugu. To je sve već definisano - rekla je ranije Sotirovski.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavljivao početak gradnje za mart prošle godine, pa se onda izvinio i pomerio rok za maj, a prošla je i 2022. godina i skoro polovina 2023. godine.

Vučić je avgusta ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu". Ni ovog maja nema ništa novo, rekli su iz Ministarstva za javna ulaganja.

Iz Fudbalskog saveza Srbije su Južnim vestima rekli da je "Čair" među prvih šest stadiona na kome će biti zamenjena podloga, ali ne zavisi od njih kada.

Podsetimo, Niš je strpljiv po pitanju rekonstrukcije stadiona "Čair", rekla je ranije gradonačelnica, pošto je "deo sredstava za rekonstrukciju otišao za nabavku energenata". Strpljenja treba da ima i dalje jer iz Ministartsva za javna ulaganja, kod kog je projekat, kažu da nema novina u odnosu na decembar 2022. godine kada su rekli da je "u ovom trenutku u toku usaglašavanje detalja Projekta za izvođenje".

Trenutna procena je da će vrednost radova iznositi približno 5,2 milijarde dinara bez PDV-a.

Planovi su tu, realizacija se i dalje čeka. Do tada će Radnički, koji je nedavno proslavio 100. rođendan igrati na stadionu za čiju rekonstrukciju je avgusta prošle godine pokrenuta i peticija na sajtu tima Kreni-promeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zuljko

    15:15 // 23. 6. 2023.

    Limburg mesec, malo morgen, kukovo leto, sveti zivko, kad na vrbi rodi grozdje i ostali datumi...

  • Šojić

    08:46 // 23. 6. 2023.

    Imam planovi, imam kadrovi, imam projekti, sve, sve, sve... al nemam kapital!

  • tony

    00:49 // 23. 6. 2023.

    ...daj bre ljudi što se ložite, nema od toga ništa, ovo je samo zamajavanje naroda, krenuli protesti, pominju se izbori i eto opet priče o nekakvom stadionu od 80 miliona eura...pa ovi bre nisu u stanju ni ulice u gradu da asfaltiraju a kamo li da naprave stadion

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: