Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 24. 8. 2012.

| Sport

"Stadion spreman do 15. septembra"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stadion-cair,-zapad,-avgust-2012.jpg
Zapadna tribina na stadionu Čair

Sportski centar Čair preuzeo je obavezu sređivanja zapadne tribine, a intenzivno se radi na severnoj i južnoj tribini kako bi Radnički mogao da odigra utakmicu petog kola Superlige u Nišu, kaže Milan Pešić, gradski većnik.

Nišlije bi trebalo da prvi put u svom gradu gledaju Radnički u Superligi ove sezone za 3 nedelje. Stadion Čair nije bio spreman za treće kolo Superlige i duel sa Radničkim iz Kragujevca, ali bi 15. septembra gradski stadion opet mogao da bude pun.

Zapadna tribina nije bila u ovom projektu rekonstrukcije stadiona Čair, pa je održan sastanak između predstavnika Sportskog centra Čair, Grada i Fudbalskog kluba Radnički. Sportski centar Čair je preuzeo obavezu da sredi zapadnu tribinu, koja jedina nije rušena prilikom rekonstrukcije.

- Ono što treba da se uradi to je uređivanje zapadne tribine i lože. Ako ima polomljenih stolica, da se zamene, da se čeličnom barikadom ogradi deo na zapadnoj tribini predviđen za gostujuće navijače. Treba da se osposobe PTT, Internet i električne mreže za potrebe novinara, da se pripremi glavni teren - rekao je Milan Pešić, gradski većnik zadužen za sport.

539238-352821148133507-1957719039-n Foto: facebook.com/FKRadnickiNis1923

Prema projektu, novinarske i VIP lože bi trebalo da budu na istočnoj tribini, ali pošto ta tribina još nije završena, zapadna tribina će poslužiti u te svrhe. Zapad nije rušen i jedini podseća na stari Čair.

- Zapad nije obuhvaćen ovom fazom rekonstrukcije. Sportski centar Čair je preuzeo obavezu da sredi tu tribinu, to obuhvata popravku ograde, sređivanje novinarskih loža i VIP loža, uvođenje telefona i Interneta, krečenje, uređenje, čišćenje... Praktično, kompletno dovođenje zapadne tribine u stanje da bude spremna za utakmicu 15. septembra. To smo prihvatili kao našu obavezu, da malo ubrzamo stvari i damo doprinos održavanju te utakmice - rekao je Bratislav Ignjatović, direktor SPortskog centra Čair.

Sportski centar sređuje zapad, a ubrzano se radi na sređivanju juga i severa da bi Nišlije mogle uskoro da gledaju superligaški fudbal.

- Put oko stadiona treba da se asfaltira zbog bezbednosti, ne sme da postoji kamenje oko stadiona. Sledeće, treba da se postavi minimum 3.500 i da se urede svlačionice. One su delom uređene, postavljen je knauf, treba da se stavi sanitarije, prokopan je put za vodovodnu mrežu i za gas.

stadion cair

Kako je Pešić rekao, najverovatnije će do 15. septembra biti postavljeno 6.000 stolica, kako su mu potvrdili izvođači radova.

- Ja se nadam da će do 15. septembra biti završeno sve potrebno da bi bilo uslova da se odigra utakmica - istakao je Milan Pešić.

Ako sve najavljeno bude završeno, Zajednica Superlige će najverovatnije dati dozvolu RAdničkom da odigra meč petog kola Superlige na svom stadionu. Tda dočekuje Smederevo, ali protivnik nije bitan. Bitno je da se navijači i svi istinski ljubitelji fudbala vrate na stadion i pruže podršku niškom klubu i fudbalu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • teodor

    03:49 // 26. 8. 2012.

    NISU TREBA CEO STADION!!!

  • RE

    12:26 // 25. 8. 2012.

    Pa eto 300 miliona dinara za sredjivanje zapadne,zar ste očekivali više od Baneta Jovanovića.

  • pero peric

    12:22 // 25. 8. 2012.

    Nekoliko dana sam svracao do stadiona i smatram da ovim tempom rada mogu da se postave sve te stolice do 15. septembra, ali 2015. godine. A ako se ne postavi zastitna ograda na vrhu, znajuci nase navijace, ima da popadaju kao kruske sa 20 metara visine.
    voleo bih da smo jos juce igrali u Nisu, jer bi verovatno i rezultat i igra bili mnogo bolji po nas, ali sumnjam da ce sve moci da se zavrsi do 15. septembra. Treba da se zavrsi bar neki dan ranije - nece valjda da psotavljaju stolice i namestaju WC pola sata pre utakmice :) Nisam siguran da li ovi sto pricaju stvarno misle da smo mi tolike budale, ili to mi zaista jesmo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: