Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 28. 5. 2019.

| Sport

Stadion u Surdulici dobija novu travnatu podlogu, planira se isto i na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
stadion Surdulica foto fk radnik
FSS sređuje infrstrukturu po Srbiji; foto: FK Radnik

Bolje uslove imaće u sledećoj sezoni fudbaleri Radnika, ali i ekipe koje mu budu gostovale, s obzirom na to da će njihov Gradski stadion, kako kažu u surduličkom klubu, uskoro dobiti novu podlogu. Nova trava, sanacija drenaže i sistem navodnjavanja donacija su Fudbalskog saveza Srbije.

Priprema za radove je u toku, kažu u Radniku, a narednih dana počeće i sama sanacija.

Najpre se skida sadašnja travnata podloga sa čitavog terena. Po završetku kreću radovi na sanaciji drenaže, postavljanju savremenih zalivnih sistema sa ravnomerno raspoređenim automatskim prskalicama (POPO UP sistemi) i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta po uzoru na svetske stadione - navode u surduličkom klubu.

Sem Surduličana još nekoliko superligaša i prvoligaša dobiće pomoć za sređivanje stadiona od Fudbalskog saveza Srbije, kako sami kažu, a sve sa ciljem da kvalitet srpskog fudbala od sledeće sezone bude na višem nivou.

Jedan od najvećih problema sa kojima se suočava srpski fudbal jeste neodgovarajuća fudbalska infrastruktura. To se pre svega odnosi na stadione koji su građeni pre više od 50 godina, ali i na terene koji su u jako lošem stanju, daleko ispod standarda koje savremeni fudbal zahteva - navode u FSS-u.


I podloga u “Čairu” plan FSS-a

Među gradovima čiji će stadioni dobiti novu podlogu u Fudbalskom savezu Srbije navode i Niš. Često kritikovana od strane gostujućih timova, pa čak i domaćeg Radničkog, travnata podloga stadiona “Čair” uskoro bi trebalo da dobije novi sjaj.

Potpredsednik Radničkog Dragan Marković kaže da trenutno rade na tome, pa će za par dana znati šta će biti novo na “Čairu”.

Gledamo nešto mi, nešto što može Grad, što može država da uradimo i da bude po svim standardima UEFA. Radimo u tom pravcu i ja očekujem da ćemo kroz dan, dva imati konkretne informacije - rekao je Marković.

Sem podloge, problematična na “Čairu” je i zapadna tribina, koja jedina nije rekonstruisana 2013. godine. Kao i mnogo puta ranije, uređenje zapada najavljeno je za ovu godinu, a u Gradu kažu da se trenutno prikuplja neophodna dokumentacija.

Građevinska dozvola očekuje se do kraja juna, ali kako još nema svih papira u Kabinetu gradonačelnika Niša kažu da ne mogu precizirati kada će se krenuti sa radovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad Stojanovic

    17:47 // 30. 5. 2019.

    A stadion Radnika boli glava ,samo mu jos trava hvali,dimenzije dobre za mali fudbal i skupljanje lopti po okolnim kucama i dvoristima

  • slavko

    20:00 // 28. 5. 2019.

    Neka se i Nis zove Surdulica,bolji i nismo!

  • Будућност Ниша

    18:44 // 28. 5. 2019.

    Потрудите се да уништите и оно што је остало од атлетске стазе на Чаиру у Нишу, када сте 2013. грађевинским машинама газили по стази као да то није тартан него авионска писта. А и шта ће Нишу атлетска стаза и атлетика уопште, ко о томе и размишља више у овом пропалом граду ?

    • Ime i Prezime

      12:37 // 29. 5. 2019.

      Da atletičari imalo vode računa o stazi, stadionu i rekvizitima, ne bi ostavljali strunjače nepokrivene da se raspadaju na suncu i kiši, ne bi razbacivali rekvizite po stazi i tako ih ostavljali za sobom, ne bi ostavljali razrovano busenje trave posle bacanja koplja.
      Demagogija dragi moji.
      Atletska staza kakva je bila 2012, a i svake godine posle - ne ispunjava uslove ni za jedno takmičenje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: