Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 26. 6. 2021.

| Sport

Stanković opet na klupi Radničkog - samo mesec dana između 2 mandata

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
stanković
Stankovićev brzi povratak na Čair; foto: FK Radnički

Nakon iznenadnog odlaska Nenada Lalatovića u Saudijsku Arabiju, Uprava kluba sa "Čaira" brzo je reagovala i na njegovo mesto dovela još jedno poznato lice - Aleksandra Stankovića, koji je na tom mestu bio u finišu sezone, a koji je upravo Lalatoviću ustupio mesto šefa stručnog štaba niškog Radničkog.

Novi-stari trener opet na klupi Radničkog. Taj prefiks išao je uz Lalatovića koji se u drugom mandatu zadržao svega 13 dana, a isti prefiks ide i uz Stankovića koji je svoj prvi mandat završio obezbedivši opstanak kluba sa "Ćaira" u Superligi Srbije.

Sada se vraća, a prvi trening sa ekipom imaće u Sloveniji gde je ekspedicija otputovala rano jutros.

Ekspedicija je otputovala u slovenačke Terme Čatež, gde će u narednih 15 dana obaviti glavni deo priprema za sledeću sezonu. Na čelu ekspedicije je novi-stari šef stručnog štaba Aleksandar Stanković, koji se vratio u Radnički nakon što je Nenad Lalatović otišao u Saudijsku Arabiju, i predvodiće ga u narednoj sezoni - saopštavaju iz Radničkog.

Iz kluba podsećaju da je Stanković aprila ove godine, kada je po preuzimanju funkcije bio 4. trener u turbulentnoj sezoni, tada došao u klub u teškom trenutku, predvodio tim u finišu prvenstva i izborio opstanak u ligi u poslednjem kolu, ne doživevši nijedan poraz na 7 mečeva.

Povratnik na klupu Nišlija kaže da je njegov odlazak na kraju prošle sezone protekao u korektnom tonu i bez ijedne loše reči, pa je na novi poziv da opet preuzme ekipu odgovorio opet pozitivno.

Ja sam u datim okolnostima u finišu prošle sezone ispunio cilj koji je pred mene postavljen i otišao sam uzdignuta čela. Imao sam u međuvremenu neke privatne planove, a kada sam ponovo dobio poziv Ivice Tončeva, dugo smo razgovarali i došli do zaključka da je Radnički iznad svega. Čim su me ponovo zvali, verujem da su zadovoljni kako smo odradili posao u toj turbulentnoj završnici sezone. Čeka nas sada veliki posao. Ambicije su se promenile, sada je cilj biti među najbolje 4 ekipe u zemlji i ja sam spreman da iznesem taj izazov. Vezao sam se za ovaj klub, svestan sam njegove veličine i značaja u srpskom fudbalu i imam osećaj kao da nisam ni odlazio - kaže Stanković.

Opet preuzima ekipu koju nije selektirao, ali kaže da ima dovoljno vremena da planove tokom priprema sprovede u delo. U prethodnih mesec dana se dosta toga promenilo vezano za igrački kadar, pa će opet morati da upoznaje igrače i njihove kvalitete.

Neki fudbaleri su otišli, mnogi su došli. Moram da kažem da sam, odmah po postignutom dogovoru sa čelnicima Radničkog, stupio u kontakt sa Nenadom Lalatovićem i njegovim stručnim štabom. Predočeno mi je šta je do sada urađeno u pripremnom periodu i mi ćemo se sada nadovezati na to. Taj uvodni deo priprema je bivši stručni štab odradio na visokom niovu, a sada nas čeka onaj glavni deo u Sloveniji. Ne sumnjam i da je prelazni rok odrađen na pravi način. Igrači koji su došli imaju ozbiljan renome i na nama je sada da ih ukomponujemo i stvorimo igru i sistem - rekao je novi-stari trener Nišlija.

Iako je već doveden veliki broj novajlija, Stanković kaže da su moguća još pojačanja.

U Sloveniji ćemo imati idealne uslove za rad i bićemo fokusirani samo na to od prvog dana. Zadovoljan sam sastavom, imamo 25 igrača, za sada smo popunjeni sa po dvojicom kvalitetnih fudbalera na svim pozicijama, što nije bio slučaj prošle sezone. Naravno, tržište je i dalje otvoreno, ja imam određene želje oko još nekih pojačanja, pratimo situaciju i reagovaćemo ukoliko nam se ukase šansa da te igrače dovedemo u Radnički- rekao je Stanković.

Put Slovenije otišla su 24 igrača, a tamo će ih sačekati Japanac Rioheji Mićibući, koji bi, kako kažu u klubu, trebalo da bude jedan od lidera ovog tima.

Na spisku putnika su: Damir Kahriman, Milorad Kojić, Stefan Ilić, Dimitrije Stevanović, Nikola Aksentijević, Nikola Stevanović, Ognjen Bjeličić, Nikola Stanković, Aleksandar Pejović, Aleksandar Kovačević, Ognjen Đuričin, Stefan Đurić, Ilija Spasić, Filip Kasalica, Petar Ristić, Stefan Mitrović, Aleksa Dušanić, Petar Ćirković, Andrija Marković, Vanja Ilić, Nikola Vujadinović, Vukadin Vukadinović, Borko Duronjić i Miljan Škrbić.

Radnički će u Sloveniji odigrati 4 kontrolne utakmice - meč protiv Brežica zakazan je za 29. jun, protiv ekipe Tabor Sežana za 2. jul, protiv ekipe Krško 7. jula i dan kasnije protiv Univerzitatee iz Krajove.

Klub sa "Ćaira je uoči puta u Sloveniju produžio ugovor sa iskusnim napadačem Filipom Kasalicom i potpisao prvi profesionalni ugvor sa talentovanim 18-godišnjim Andrijom Markovićem koji igra na poziciji desnog beka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Marinkovic

    09:39 // 28. 6. 2021.

    Izbor starog novog trenera, potpuno nepoznatog i neautoritativnog da vodi veliki klub kao sto je Radnicki je katastrofalno resenje. Odakle vam to da je on spasio Radnicki od ispadanja iz superlige kad Radnicki nije mogao da pobedi: Metalac, Zlatibor, Radnik i druge kojima i nije mesto u najkvalitetnijoj ligi. Bojim se da ce Radnicki vec na startu prvenstva izgubiti dragocene bodove.

  • axa

    09:15 // 27. 6. 2021.

    Cirkus drzava, cirkus grad, cirkus fudbalski savez, cirkus klub...strasno vreme.

  • Laki

    07:35 // 27. 6. 2021.

    Auu pa ovo mi lici na godisnji odmor. Bruka za klub i grad ako ovako nastave iduce sezone ispadaju 100%. Nema vise naseg Radnickog od osamdesetih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: