Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 28. 11. 2013.

| Sport

Stanojević: "Prezadovoljan sam uspehom Železničara"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
vladimir-stanojevic-piki.jpg
Vladimir Piki Stanojević zadovoljan prvim delom sezone

Trener Rukometnog kluba iz Niša Vladimir Piki Stanojević kaže da je prezadovoljan što je u debitantskoj sezoni u Superligi njegova ekipa jesenji prvak, ali ima još mesta za napredak u igri.

Plasmnan u Superligu Železničar je omogućio kroz baraž pošto je na kraju prošle sezone ispao iz elite. Na kraju polusezone niški rukometaši su jesenji prvaci. Godina za pamćenje, od -2 februara ove godine do prvog na tabeli. Od 24 utakmice u Superligi "Želja" je jednom igrao nerešeno, 4 puta bio poražen i 19 puta slavio.

Sa 9 pobeda i 2 poraza zauzima prvo mesto nakon 11 kola i ima zasluženih 18 bodova, dva više od Crvene zvezde.

Nekada legendarno desno krilo Železničara, sada trener prvog tima Vladimir Stanojević Piki je za Južne vesti analizirao učinak u prvom delu sezone:

- Prezadovoljan sam, nisam ni sanjao da ću u debitantskoj sezoni u Superligi da završim kao jesenji prvak. Kako je vreme odmicalo, suočavali smo se sa mnogo problema i povreda, koji su remetili naš mir. Ali, mi nismo dozvolili da nas to izbaci iz koloseka. Ekipu nisam ja selektirao, došao sam kada je ekipa već bila sastavljena i prihvatio sam je takvu. Pokušao sam da izvučem neki maksimum uz toga. Od početka nismo uspeli, osim poslednja dva kola, da igramo u punom sastavu - kaže na početku Stanojević.

Vladimir Piki Stanojević želi da se Železničar prepoznaje po jakoj odbrani.

- Lutali smo tokom prvenstva, bilo je oscilacija, ali sam zadovoljan što smo prikazali poslednjih par utakmica. Ono što želim u igri da bude prepoznatljivo su odbrana i kontranapad, a sigurno ćemo na tome još raditi i da tu ima mnogo za napredak - kaže Stanojević.

Zanimljivo je da Železničar ima i najviše datih (325) i primljenih (302) golova.

- Interesantna činjenica, stvarno neverovatno. Ono na čemu najviše insistiram, nije tako dobro. Sa druge strane, dali smo najviše golova u ligi. U svemu tome smo uspeli da se snađemo. Bilo je problema, ali ćemo raditi na tome da odbrana bude čvršća - kaže Piki.

Kao možda najjače oružje Železničara Stanojević istične igrače na krilnim pozicijama.

- Imamo izuzetno kvalitetne igrače na krilnim pozicijama i sigurno su sposobni da pretrče svaku odbranu. Boban Živković, kako igra poslednjih sezona zaslužuje, iako nisam nikada nikome sugerirao, da dobije šansu da bude na proveri reprezentacije - ističe Stanojević.

boban i darko Boban Živković i Darko Đukić, krilni igrači Železničara Trener Železničara na poziciji desnog krila ima juniorskog reprezentativca Darka Đukića (18) koji je debitovao i za seniorsku reprezentaciju. Na levoj strani "Želja" ima iskustvom, na desnoj mladost.

- O Darku Đukiću šta da kažem, jedan neverovatan talenat koji još mnogo mora da radi na sebi i da se više posveti rukometu. To je jedan kvalitet, a imamo i par iskusnih igrača koji umeju adekvatno da reaguju u određenim situacijama što mladi ne umeju da urade tada. Sve to nas je dovelo gde smo sada i siguran sam da ćemo, kako vreme bude odmicalo, sve bolji i bolji. Nadam se da ćemo uspeti da renoviramo sastav sa nekim izmenama koje bih hteo u ekipi - dodaje Stanojević.

Železničar je ove polusezone pretrpeo samo dva poraza, jedan od Crvene zvezde kod kuće i od Metaloplastike u Šapcu gde je imao više pehova. Ekipa je u Šabac otišla desetkovana povredama nekoliko prvotimaca, a još je u 12. minutu povredu zadobio i levo krilo Aleksandar Pavlović.

- To je apsolutno zaslužen poraz, bili su mnogo bolji, a mi smo bili desetkovani povredama i nismo se snašli u toj situaciji. Imali smo do drugog poluvremena aktivan rezultat, ali su nas zadesile i nove povrede. Tu nema priče, jedina žal je za utakmicu sa Zvezdom, ali i tu nismo kompletni igrali. Bojan Stefanović se na dan utakmice razboleo, golman Nenad Damjanović rano dobio crveni karton - priseća se tih dana Stanojević.

ekipa Želje Rukometaši Železničara su jesenji prvaci

Drugi deo Superlige se nastavlja već za vikend i Nišlije gostuju Jugoviću kog su u Nišu savladali rezultatom 30:27.

- Nemamo mnogo vremena ni da žalimo ni da se radujemo jer se nastavlja prolećni deo sezone. Čeka nas teško gostovanje u Kaću protiv ekipe koja igra sve bolje i bolje. Sigurno nećemo dozvoliti da nas rezultat izmesti na bilo koji način - rekao je Piki.

Pored Superlige, Železničar igra i u regionalnom Kupu gde je došao do polufinala.

- U utorak ćemo igrati u Leskovcu protiv Dubočice. Bez obzira sa kim igramo, idemo na pobedu. Kup je od koristi, a sada je i završnica, imamo ambicije da osvojimo regionalni Kup da bismo ušli u glavni žreb. Na utakmicama u tom takmičenju igrači koji imaju manju minutažu u Superligi dobili su više prilika da se dokažu - objašnjava Stanojević.

Ekipu Železničara odlikuje iskustvo, ali Stanojević na klupi ima i dosta mladih i talentovanih rukometaša.

- Pored Darka Đukića, tu je Davor Basarić na poziciji pivota, Stefan Radoničić koji ima priliku da pored Stefanovića i Kajganića pokuša da se nametne kao organizator igre. Od mlađih, treba pomenuti i Mihajla Mitića na poziciji desnog beka. Ima 16,5 godina i mora da koristi svaki minut na treningu i na utakmicama - prenosi Stanojević.

Niška publika imaće priliku da ekipu Železničara u svom gradu vidi tek 14. decembra kada "Želja" dočekuje ekipu PKB-a. Nakon toga sledi pauza u prvenstvu i prilika da Železničar napravi plan kako do plej-ofa jer je niškom rukometu sigurno tamo i mesto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: