Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 3. 1. 2020.

| Sport

Stanovnici Mokranjčeve žele uređeno igralište, nailaze na tišinu

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Travnjaci igrališta Mokranjčeva Niš foto N. S
Deca koriste igralište iako će nebezbedno i prljavo; foto: N. S.

Inicijativa pokrenuta pre nekoliko godina utihnula je, a pre par meseci ponovo je aktivirana - da Mokranjčeva ulica u Nišu dobije uređeno dečje igralište. Stanovnici su pisali peticiju i zakazivali sastanke sa opštinskim i gradskim vlastima, ali za sada im niko nije ponudio konkretno rešenje, zbog čega razmišljaju i da odustanu.

Naselje, u kome tokom poslednjih godina prilično intenzivno niču nove zgrade, puno je dece i mladih. Najbliži sportski teren udaljen je, kažu meštani, skoro 2 km. Stoga žele da deci ulepšaju i olakšaju detinjstvo uređenjem terena koji mališani i sada koriste, ali koji je nebezbedan, blatnjav i pun rupa. Igralište mobilijar Mokranjčeva foto N.S U blizini je i mobilijar, pa bi igralište upotpunilo sadržaj; foto: N. S.

Jedan od začetnika ove inicijative Danko Gvozdenović kaže da je prvobitna ideja bila da se teren očisti, poravnja, izbetonira i namontiraju mali golovi i koševi. U međuvremenu se i zaštitna ograda nametnula kao obavezna, radi bezbednosti dece.

Tokom godina su se u više navrata sakupljali potpisi za izgradnju terena, međutim ništa nije uspelo da se uradi po tom pitanju. Potreba da Mokranjčeva dobije teren ne ogleda se samo u činjenici da bi taj teren deci pružio lepše mesto za odrastanje i bavljenje sportom, već bi se na prvo mesto stavila njihova bezbednost - rekao je Gvozdenović.

parcele plan generalne regulacije mokranjčeva Parcele i predviđene za sportske terene; foto: Print screen/Plan generalne regulacije Iako je parcela na koju su se namerili stanovnici Mokranjčeve gradsko zemljište, Planom generalne regulacije i predviđena za sportski teren, ni nakon meseci nastojanja nema naznaka da će teren i dobiti.

Prvo su pokušali sa Opštinom Palilula, ali kažu da od predsednika Aleksandra Ždrala nikakve konkretne informacije, obećanja ili planove nisu dobili. Potom su otišli i korak dalje i poslali Predlog Gradskoj upravi.

Deca se igraju po polju kod okretnice, koje je puno rupa i gde padaju i povređuju se, a odakle svakog časa mogu i da istrče na ulicu. Zbog toga, građani koji naseljavaju ovo naselje već duži niz godina pokušavaju da dobiju dozvolu za izgradnju sportskog terena koji je urbanističkim planom Grada Niša i predviđen na toj parceli - stoji u Predlogu.

Igralište tereni Mokranjčeva foto N.S Travnata površina često puna đubreta; foto: N. S.Od tada je prošlo više od mesec dana, a nikakav odgovor nisu dobili.

Ako ni ovo ne urodi plodom, pričali smo da odustanemo, jer je nemoguće da se u ovakvim uslovima bilo šta napravi. Bilo kakva građanska inicijativa je nemoguća - rekao je Gvozdenović.

Pitanja vezana za sudbinu terena u Mokranjčevoj ulici, kao i eventualni sastanak sa onima koji su inicijativu pokrenuli, novinari Južnih vesti poslali su načelniku Gradske uprave Ljubiši Janjiću, kao i predsedniku Opštine Palilula Aeksandru Ždralu, ali odgovora i dalje nema.

Drage komšije, ovaj nalog napravljen je sa ciljem da se na jednom mestu okupe svi koji su zainteresovani da doprinesu pokušaju da se u Mokranjčevoj ulici (kod okretnice), napravi sportski teren za decu i mlade. Svi koji stanujemo u ovom naselju znamo da je naselje prepuno dece i mladih, a i svesni smo toga da je najbliži sportski teren udaljen skoro dva kilometra od naselja. Tokom godina su se u više navrata sakupljali potpisi za izgradnju terena, međutim ništa nije uspelo da se uradi po tom pitanju. Mi imamo želju da probamo još jednom. Ukoliko ste voljni da nam se pridružite, u ovoj grupi uskoro ćemo objaviti detalje, ideja je da se okupimo i da zajedno prodiskutujemo i isplaniramo dalje korake, a mi smo neke već i preduzeli. Ukoliko do našeg sledećeg javljanja budete imali bilo kakvih pitanja, predloga, budite slobodni da se javite u direct profila ili na e-mail adresu [email protected] Takođe, bilo bi super da ovaj nalog kao i FB grupu "Da Mokranjčeva dobije sportski teren!" podelite sa svojim komšijama :) Pozdrav!

A post shared by Da Mokranjčeva dobije teren! (@sportski_teren_mokranjceva) on

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mokranjeceva

    01:05 // 4. 1. 2020.

    Dvadeset godina stanujem u Mokrancevoj i osim par mobilijara za predskolsku decu nema ni jednog koša, niti kakvog fudbalskog igralista nista bas nista, a samo vojnih stanova ima 480 plus 500-600 novoizgradjenih i kuce to dodje preko 1000 stambenih jedinica po cetri clana i to je to, niko prstom nije mrdnuo da se nesto uradi ne mogu ni par desetina drveta da zasade na praznim poljanama.

  • Zavejani grad

    18:40 // 3. 1. 2020.

    Pa neko je bacio pipke na atraktivno parce zemlje...kakva deca,kakvi bakraci....nista nije sveto u ovoj jami

  • Arhitekta

    16:54 // 3. 1. 2020.

    Dragi sugrađani,
    To što je predviđeno generalnim planom regulacije ne znači skoro ništa. Nažalost, potrebe stanovništva su nebitne u odnosu na "potrebe" investitora da zarade. Investitori su oni koji pišu zakone i menjaju planove grada. Oni koji se bave urbanizmom u našem gradu imaju koristi od priklanjanja investitorima. To je to.

    • Telekomunikacije

      19:39 // 9. 1. 2021.

      A što se Vi gospodo ne organizujete sami.
      Od kukanja nema ništa.
      Nepravde ima koliko hoćete i to ne samo kod nas.
      Pritiskajte, jurite, pišite mejlove, izađite, protestujte,
      angažujte se ako nešto hoćete da uradite.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: