Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 31. 5. 2019.

| Sport

Stara planina domaćin trkačima sa svih kontinenata

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Trkači oduševljeni netaknutom prirodom
Trkači oduševljeni netaknutom prirodom; foto: Skajraning Srbija

Netaknuti predeli Stare planine i njeni najviši vrhovi, kanjon Vladikine ploče i Zavojsko jezero, ugostiće oko 450 trkača sa svih meridijana na 7. planinskoj trci Ultra trejl Stara planina koja će se za vikend održati na planini koja je prirodna granica između Srbije i Bugarske.

Za takmičare iz 30 zemalja uređene su 4 staze, pa će “nebeski trkači” pokazati spremnost na stazama od 130, 94, 57 i 36 km.

Direktor trke Marko Nikolić kaže da će se ove godine okupiti takmičari iz Urugvaja, Južne Afrike, Tunisa, Maroka, Kube, Japana ali i Australije. Jedna od najtežih trka u Srbiji Jedna od najtežih trka u Srbiji; foto: Skajraning Srbija

Staze će ih voditi preko najviših vrhova ove planinske lepotice, Midžora, Tri čuke, Koprena, Babinog zuba, Bratkove strane, ali i Zavojskog jezera, kanjona Vladikine ploče i desetine vodopada, po čemu je ova planina poznata - kaže Nikolić.

Strani takmičari koji su prethodnih godina dolazili na Staru planinu nazvali su ovu, jednu od najtežih planinskih trka u Srbiji, "Ultra kleka", zbog dela staze gde se trkači probijaju kroz težak teren obrasao ovom četinarskom biljkom.

Najviše se očekuje od našeg najpoznatijeg ultra maratonca Jovice Spajića koji će po prvi put nastupiti i to na najdužoj trci od 130 km sa 6.000 m uspona. Takođe, fokus je i na Mariji Nikolov iz Bugarske koja je izabrala distancu od 94 km - najavljuje favorite Nikolić.

Organizator trke je Skajraning asocijacija Srbije.

Video sa prošlogodišnje trke

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: