Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 11. 5. 2022.

| Sport

Stara planina u junu domaćin "nebeskim trkačima", prijave do 16. maja

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
skajraninig
Pripremljene tri staze; foto: Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore

Najveća skajraning i trejl trka na ovim prostorima - Ultra trail Stara planina, održava se od 10. do 12. juna na Staroj Planini, a prijave za takmičare su otvorene još samo pet dana, do 16. maja. Do sada je prijavljeno već 350 takmičara iz 25 zemalja, a zainteresovani trkači mogu da se prijave za jednu od tri staze koje su različitih dužina.

Po 9. put će Park prirode Stara planina ugostiti takmičare i takmičarke iz celog sveta, od kojih se mnogi vraćaju planinskoj lepotici, netaknutoj prirodi, ali i zahtevnim stazama, popularne "Ultra kleke", kako su ovu trku sami takmičari nazvali.

Ove godine pred trkačima su tri staze - "SkyRace Dupljak" na 34 kilometra, "Ultra Trail Midžor" na 64 i Ultra Trail Kopren" na 100 kilometara, a svaka od njih otkriće najlepše vrhove i predele ove planine. skajraninig Prijave do 16. maja; foto: Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore

"SkyRace Dupljak" je najteža trka koju odlikuje ozbiljan teren, tehničke deonice i dugi usponi, a takmičari imaju samo 8 sati vremena da stignu do cilja. "Ultra Trail Midžor" je omiljena staza nebeskih trkača, važi za duplo lakšu od skajrejsa, ali svakako nije za potcenjivanje, vremenski rok za takmičare da stignu do cilja iznosi 15 sati. Ozbiljan izazov i predivni predeli čekaju i takmičare koji se prijave na "Ultra Trail Kopren", trku koja će trajati 23 sata i koja predstavlja svojevrstan poduhvat za ljubitelje ovog sporta - saopštavaju organizatori.

Na prošlogodišnjem takmičenju učestvovalo je skoro 400 trkača iz čak 20 zemalja, što je još jednom potvrdilo značaj ovog događaja za aktivan turizam Srbije. Ove godine očekuje se da će biti više od 500 takmičara, a najbrži će osvojiti vredne nagrade i u tom segmentu organizatori spremaju posebna iznenađenja. skajraninig Po 9. put na Staroj planini; foto: Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore

Prijavljivanje je otvoreno do 16. maja putem sajta trka.rs.

Ovo je treća trka od sedam planiranih u ovoj sezoni u organizaciji Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore.

Na teritoriji juga Srbije biće održana još jedna i to povratnička u okolini Babušnice. Lužnički megdan se vraća u kalendar kao Lužnički Skyrace i zakazan je za početak oktobra.

Podsetimo, skajraning podrazumeva trčanje planinskim vrhovima, neuređene terene, tehničke deonice i vertikale.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: