Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 30. 6. 2019.

| Sport

Starija sestra Jana Oblaka jedna od uzdanica Slovenije protiv Italije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Teja Oblak
Ove sezone stigla do "fajnal fora" Evrolige, nada se podvigu i sa reprezentacijom; foto: Vanja Keser

Jedna od najkorisnijih košarkašica nacionalnog tima Slovenije, nominovana i za najbolju u drugom takmičarskom danu Evropskog prvenstva je Teja Oblak. Na šampionatu Starog kontinenta, čiju grupnu fazu Slovenija igra u Nišu, 28-godišnjakinja rođena u Kranju pokušava da "overi" uspešnu klupsku sezonu podvigom i na reprezentativnom planu na kome je, kaže, uspešnija od brata Jana Oblaka, čuvenog golmana Atletiko Madrida.

Teja Oblak je ove sezone već ostvarila veliki uspeh - njen USK Praha plasirao se na "fajnal for" Evrolige. Tamo ga je zaustavio Dinamo Kursk Sonje Petrović, ali se ekipa iz prestonice Češke izborila za treće mesto u najjačem evropskom klupskom šampionatu.

Slovenija je već obezbedila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, što je samo po sebi najveći uspeh ove države od osamostaljenja, a danas će se protiv Italije boriti za drugu poziciju u grupi, samim tim i, barem na papiru, lakšeg protivnika.

Idemo obavezno na pobedu. Nebitno što smo već u narednoj rundi, borimo se za poziciju, želimo da budemo najbolje i svakako idemo na pobedu - ispričala je ova košarkašica.

Ne mnogo uobičajeno kod braće i sestara profesionalnih sportista je da se bave različitim sportovima. Tako je u porodici Oblak, s obzirom na to da je Teja košarkašica, a njen mlađi brat Jan fudbalski golman, koji već dugi niz godina čuva mrežu španskog velikana Atletika iz Madrida. Iako su sada u različitim sportovima, sve je krenulo od fudbala, koji su zajedno trenirali. Postepeno su počeli da se interesuju i za košarku i tada su im se sportski putevi razišli. Teja Oblak "Niko nije očekivao, ali postali smo uspešni sportisti"; foto: Vanja Keser

Kada smo bili mali i ja sam trenirala fudbal. Onda su momci počeli da igraju košarku, igrala sam je dosta sa bratom na igralištu. Tada smo se razdvojili - ja sam počela da gradim košarkašku karijeru, on fudbalsku - kaže Slovenka.

Ipak, i dalje su jedno drugom podrška.

Možemo reći da je postigao više u klupskoj karijeri, ali ja sam u nacionalnom timu, tako da ne govorimo o tome ko je više postigao. Samo podržavamo jedno drugo, to je naša stvar - priča košarkašica.

Zanimljivo je da roditelji reprezentativaca Slovenije nisu nikada bili u profesionalnim vodama, amaterski su se bavili otac fudbalom, majka trčanjem.

S vremenom smo postali uspešni, iako to niko nije očekivao - ispričala je Oblak.

Borba za drugu poziciju u grupi C zakazana je za 18:30 u hali "Čair" .

Inače, Oblak je prvi inostrani angažman dobila sa 23 godine i to u poljskom klubu Polkovice. Nakon toga je 3 sezone provela u najtrofenijem slovačkom klubu ovog veka Good Angels Košice. Pretprošle sezone se okušala na tlu Mađarske u klubu Atomeromu KSC Szekszar, a poslednju sezonu provela je u dresu USK Praha.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marjan Jovanovic

    15:42 // 30. 6. 2019.

    Ima u timu Slovenije i jedno Nisko dete, kcerka mog drugara! Objavite i njenu pricu, zasluzila je!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: