Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 5. 11. 2018.

| Sport

Staša Gejo: Nadam se da ću ugrabiti prvu priliku za Olimpijske igre

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Staša Gejo pripreme za narednu godinu počinje već krajem ove; foto: printscreen YouTube
Staša Gejo pripreme za narednu godinu počinje već krajem ove; foto: printscreen YouTube

Osvajanjem bronzane medalje u bolderu i sedmog mesta u kombinaciji tri discipline na Svetskom prvenstvu, trećeg mesta na Svetskom kupu i petog na svetskoj rang-listi, Nišlijka Staša Gejo je pokazala da je u vrhu sportskog penjanja. Sledeće godine kreće u borbu za vizu za Olimpijske igre 2020. godine, a u emisiji "15 minuta" rekla je da se nada da će iskoristiti prvu šansu koja joj se pruži.

Niš je često uprethodnih godina imao predstavnike na Olimpijskim igrama, a iz Brazila pre dve godine stigle su i dve medalje rođenih Nišlija košarkaša Stefana Jovića i vaterpoliste Save Ranđelovića. Upravo pred početak tih Igara objavljeno je da će olimpijska porodica sportova biti bogatija za jednog člana - sportsko penjanje. Sport koji nije mnogo popularan u Srbiji, ali dobija pažnju prethodnih godina zahvaljujući jednoj mladoj Nišlijki.

Bronzana sa Svetskog prvenstva u sportskom penjanju, treća na Svetskom kupu u Kini, peta na svetskoj rang-listi ove godine i najbolji sportista Niša za prošlu samo su neki od uspeha 20-godišnje Staše Gejo. Takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš imala je godinu koju će dugo pamtiti.

Bilo je puno uspona i padova u sezoni, nisam bila dominantna sve vreme. Trebalo mi je vremena da se popnem do bronzane medalje na Svetskom kupu, svoje prve. Pa je usledio pad, posvetila sam se drugim disciplinama. Nisam očekivala da će biti tako dobro na kraju sa petim mestom što je veliki rezultat. Napredak je bio lagan, ali "highlight" sezone bilo je treće mesto na Svetskom prvenstvu - kaže Staša.

Da je sada 2019. godina, Staša bi osvajanjem sedmog mesta u kombinacijama na Svetskom prvenstvu imala vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, ali kvalifikacije počinju tek sledeće godine.

Prvih sedam sa Svetskog prvenstva u kombinacijama odlazi na Olimpijske igre. Ima tu još kvalifikacionih takmičenja, kao što je Evropsko prvenstvo i posebno kvalifikaciono nadmetanje u Tuluzu gde će šest prvoplasiranih od najboljih 20 sa rang-liste izboriti plasman. Biće dosta prilika, nadam se da ću ugrabiti već prvu. Svi se nadamo da će Japan doneti karte za Japan - dodaje Staša.

Kao student treće godine Elektrotehnike u Mariboru ima mnogo fakultetskih obaveza, ali uspeva da ih uskladi sa teškim treninzima, pripremama, putovanjima i takmičenjima. Kako joj to polazi za rukom, koliko joj nedostaje Niš i porodica koja joj je, kako sama kaže, najveći oslonac, a kada je hvata kriza za Jelašničkom klisurom, možete pogledati u emisiji "15 minuta".

"15 Minuta" - Staša Gejo

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenković

    16:30 // 5. 11. 2018.

    Napred Staša !

  • ja-zna.

    15:56 // 5. 11. 2018.

    Svaka cast Stasa. Najsmejah se klip dok sam gledao, voditeljka pod tremom kao da ona gostuje po prvi put u nekoj emisiji a Stasa maximalno opustena :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: