Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:19, 30. 11. 2020.

| Sport

Staša Gejo: Sreća nije bila na mojoj strani

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stasa gejo, vrh 2 foto printscreen youtube
Staša Gejo se iz Rusije vraća sa dve medalje; foto: Russia climbing, YouTube, screenshot

Nakon višemesečne pauze sa takmičenjima zbog pandemije korona virusa i prethodne pauze zbog povrede, najbolja srpska sportistkinja u sportskom penjanju Staša Gejo osvojila je srebrnu medalju u kombinaciji tri discipline i bronzanu u bolderu na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Viza za Olimpijske igre u Tokiju joj je zamalo izmakla, a mlada Nišlijka kaže za Južne vesti da nije preterano tužna jer je dala sve od sebe, ali sreća nije bila na njenoj strani.

Članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš i dvostruka dobitnica nagrade za najboljeg sportistu Niša vodila je veliku borbu nedelju dana na Evropskom prvenstvu sa kog se vraća sa dve medalje.

stasa gejo, podijum foto printscreen youtube Bronzana medalja u bolderu; foto: Russia climbing, YouTube, screenshot

Došla je do finala u brzinskom penjanju, gde je zauzela 11. mesto, a onda osvojila bronzanu medalju u svojoj omiljenoj disciplini - bolderu. Nakon polufinala u lidu, usledila je borba za poslednje mesto na Olimpijskim igrama koje bi naredne godine trebalo da budu u Tokiju.

Nakon svega prikazanog, bila je druga od 20 takmičarki pred kvalifikacije u kombinaciji sve tri discipline. Ispred nje je bila samo Ruskinja Viktorija Meškova, evropska šampionka u lidu i bolderu.

stasa gejo nakon kombinacija, foto ifsc printscreen youtube Olimpijska viza zamalo izmakla; foto: IFSC, YouTube, printscreen

U kvalifikacijama je 23-godišnja Nišlijka bila odlična i bila druga pred finale i odlučujuća nadmetanja. A tamo, borba do kraja i sitnice koje su odlučile da pomenuta Ruskinja Viktorija Meškova bude prva i uzme vizu za Igre, ispred Staše Gejo.

Nemam puno toga da kažem. Nisam preterano tužna. Dala sam 100 %, ali jednostavno ova kombinacija je jako nepredvidiva i sreća nije bila na mojoj strani. Zadovoljna sam svojim nastupom, to je sigurno. Sada mi sledi odmor i pripreme za bouldering - moju najdražu i najjaču disciplinu - rekla je Staša za Južne vesti.

Podsetimo, Staša je, pre ovog Evropskog prvenstva, u dosadašnjoj seniorskoj karijeri osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u disciplini bolder, bila je prvakinja Evrope u bolderu 2017. godine, kao i prva na Svetskim igrama u Vroclavu iste godine, a ima i bronzanu medalju sa Svetskog kupa u Kini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    20:56 // 23. 2. 2021.

    Bravo, Staša! Niš je uvek uz tebe.

  • TuRb●BOT

    11:03 // 30. 11. 2020.

    Samo napred Stasa i bravo !

  • Mara

    09:51 // 30. 11. 2020.

    Ne gubi nadu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: