Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 17. 9. 2018.

| Sport

Staša Gejo: Uspeh na Svetskom prvenstvu daje optimizam pred Olimpijske igre

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stasa-gejo-paek-nis,-svetsko-prvenstvo-foto-ifsc-youtube-printscreen
Godina za pamćenje; foto: IFSC Youtube printscreen

Osvajanjem trećeg mesta u disciplini bolder i sedmog u kombinacijama na Svetskom prvenstvu u Insbruku Nišlijka Staša Gejo pokazala je zašto je u samom vrhu svetskog sportskog penjanja. Da je 2019. godina 20-godišnja članica PAEK Niš bi sa ovim rezultatima obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

stasa-gejo-paek-foto-sg Najveći uspeh u seniorskoj konkurenciji; foto: S. G.

Godina za pamćenje za Stašu Gejo jer je u seniorskoj konkurenciji ostvarila najveći uspeh u karijeri - bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u disciplini bolder. Takmičenje je održano u austrijskom Insbruku, a okupilo je mnogobrojne penjače. U svakoj od tri discipline, brzinsko i težnisko penjanje i bolder bilo je preko sto takmičarki.

Takmičenje je trajalo 10 dana i trebalo je održati penjanje na izuzetno visokom nivou. Smerovi i bolderi su bili jako teški u svim krugovima i na kraju je koža na prstima popustila. Konkurentkinje su bile odlično spremne, ali mi je drago što sam dostigla vrhunac ovogodišnje forme baš sada, kako smo i planirali. Insbruk je bio spektakularan - spoj najboljeg svetskog penjanja i šou programa. Imali smo prilike da se družimo i podržavamo parapenjače koji nam uvek daju dodatnu motivaciju svojim herojstvom - kaže Staša Gejo za Južne vesti.

stasa-gejo-posle-sp-foto-sg Prsti posle finala; foto: S. G.

Ove godine Staša je dobru formu je pokazala na svetskim kupovima širom planete kada je osvojila bronzanu medalju u kineskom Čungkingu i dva puta bila četvrta - u kineskom Tajanu i u Japanu. A kao kruna uspešne sezone stigla je bronza iz Austrije.

Rezultati koje sam ostvarila na Svetskom prvenstvu čine me veoma srećnom i daju mi dodatni optimizam za narednu kvalifikacionu godinu. Osvajanje bronzane medalje u boulderingu i 7. mesta u kombinaciji su odlični rezultati i da je sada 2019. bila bih kvalifikovana za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Pošto smo još u 2018. ovi rezultati su nagrada za moje naporne treninge u protekloj sezoni - dodaje Staša.

Najbolja sportistkinja Niša za 2017. godinu još nije završila takmičarsku godinu jer je očekuju Adidas Rockstars i Svetski kup u težinskom penjanju, a nakon toga joj slede predavanja na Elektrotehničkom fakultetu u Mariboru.

Ovo je kraj velikih takmičenja za ovu godinu i vreme je za strateško planiranje treninga, kako bih svoje veštine, snagu, brzinu i izdržljivost dovela na još viši nivo. Doduše predstoje mi pozivno takmičenje Adidas Rockstars sledećeg vikenda i Svetski kup u težinskom u Kranju za dve nedelje - kaže Staša.

Članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš se već dve godine takmiči u seniorskoj konkurenciji, a prethodno je u juniorskoj bila najbolja na svetu u disciplini bolder.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: