Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 4. 2. 2020.

| Sport

Staša Gejo se bronzom vratila sportskom penjanju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stasa gejo
Prvo takmičenje posle povrede; foto: printscreen Youtube

Skoro godinu dana nakon povrede i operacije koji su je odvojili od stena, na prvom takmičenju Nišlijka Staša Gejo osvojila je bronzanu medalju u sportskom penjanju u disciplini bolder na Mastersu u Milanu. Uskoro je očekuje i nastup na Mastersu u Gracu, a ta dva takmičenja biće joj uvertira za Evropsko prvenstvo i borbu za mesto koje vodi na Olimpijske igre u Tokiju ovog leta.

Članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, dvostruka osvajačica nagrade za najboljeg sportistu Niša, na najbolji način se vratila nakon duže pauze.

S obzirom da oficijelna takmičarska sezona počinje Evropskim prvenstvom u Moskvi, koje je moja prilika za kvalifikacije na OI u Tokiju, potrebno je odraditi i uvod u takmičenja pre toga. Stoga sam izabrala Milano i Grac za generalnu probu - kaže Staša Gejo.

Do trećeg mesta došla je nakon napete borbe u prvom krugu.

Uspela sam da se izborim za mesto u drugom krugu i u borbu za postolje. Konkurentkinje mi nisu zadale lak zadatak i bilo je zaista naporno ostvariti ikakvu razliku na postavljenim boulderima. Na kraju sam uspela da savladam i finalni boulder i dođem do 3. mesta, odmah iza dve moje dugogodišnje konkurentkinje Katje i Fani - priča Gejo.

Za olimpijsku vizu mladoj Nišlijki glavne konkurentkinje su Francuskinja Fani Žiber, Ukrajinka Jevgenija Kazbekova, Britanka Moli Smit i Nemica Alme Bestvater.

U igri je još nekoliko devojaka koje imaju mesta u nacionalnoj kvoti. Vrlo sam zadovoljna napretkom u poslednja dva meseca. Predamnom su poslednje dve faze priprema za Olimpijsku kombinaciju i nadam se da će sve teći po planu. Jako sam samopouzdana što se tiče kolena i nadam se da ću uspeti da ostvarim svoj san - priča Gejo.

Naredno takmičenje koje je očekuje je Masters u Gracu 1. marta.

So there it is, my first competition after the ACL injury and surgery last year. I have to be honest, I was very nervous. It makes a huge difference when you are not put under such pressure for one year. However, I got a chance to fight with in a pretty strong field, take the 3rd place and share the podium with @katjakadic and @fannygibert974 at @milanoclimbingexpo . . . Sore and skinless, I am stepping into the new period. Breaking the ice feels good and I am very excited for the upcoming progress. Thanks to everyone for a great support!! 🙏🙏🙏😊 @trangoworldofficial @scarpaspa @morphoholds @wingschalk @climbskinspain #comeback #bouldering #competition #sportclimbing #milanoexpo #mce20 #nofear #roadtotokyo

Objava koju deli Staša Gejo (@gejostasa) dana

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasna

    23:09 // 4. 2. 2020.

    Bravo! Ponosni na nasu Stasu. Samo polako, zdravlje ispred svega.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: