Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 7. 8. 2018.

| Sport

Staša Gejo se sprema za Svetski kup i Svetsko prvenstvo

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Staša Gejo, foto Klaus Dell'Orto
Staša Gejo se sprema za dva velika takmičenja; foto: Klaus Dell'Orto

Nastupima na Rockmasters-u u Italiji i pripremama u Vrmdži blizu Niša Staša Gejo, članica Penjačko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, priprema se za dva velika takmičenja koja je očekuju u narednih mesec dana - Svetski kup u Minhenu i Svetsko prvenstvo u Insbruku.

Najbolji sportista Niša za 2017. godinu Staša Gejo vredno radi i sprema se za naredne izazove koje je očekuju. Na takmičenju Rockmasters u Italiji osvojila je bronzanu medalju, a imala je priliku da se oproba u sve tri discipline penjanja - bolderu, brzinskom i težinskom.

Rockmasters me ni ovoga puta nije razočarao svojom energijom. Osvojila sam svoju treću medalju na ovom mastersu, ali prvi put sam učestvovala i u težinskom i brzinskom, kako bih sakupljala iskustvo za naredne dve godine. Pozitivno sam iznenađena načinom na koji sam izvela sva tri nastupa. Očekivala sam da će me tako gust raspored veoma umoriti, ali to nije bio slučaj. To je dobar znak da sam na visokom nivou utreniranosti - priča Staša Gejo.

Staša Gejo u Vrmdži; foto: PAEK Niš Staša Gejo u Vrmdži; foto: S. G.

Staša je pre dve nedelje zauzimala visoko treće mesto na svetskoj rang-listi u bolderu na kojoj se gledaju samo poeni sakupljeni na svetskim kupovima, a trenutno drži četvrtu poziciju. Prve dve pozicije zauzimaju Japanke Miho Nonaka i Akijo Noguči, pa sledi Amerikanka Kler Burfend.

Šansu da poboljša plasman imaće 17. i 18. avgusta kada će u Minhenu biti održan Svetski kup u bolderu.

Trenutno se pripremam za poslednji Svetski kup u Minhenu, a nakon njega, u septembru, me čeka Insbruk. Biće prvo održana takmičenja u pojedinačnim disciplinama, kao što je bilo svih ovih godina, a na kraju će se najboljih 6, nakon pomnoženih rezultata u grupi “combined”, oprobati u pravom finalu olimpijskog formata - dodaje mlada niška sportistkinja.

Svetsko prvenstvo u sve tri dicipline će biti održano od 6. do 16. septembra u Insbruku. Takmičari će tamo imati prilike da se nadmeću po formatu koji će biti i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

20-godišnja Nišlijka je imala priliku da bude i u rodnom gradu i u Vrmdži odradi deo priprema na prirodnoj steni.

Podsetimo, ove godine Staša Gejo je osvojila prvu medalju na Svetskom kupu, zatim bila četvrta na Svetskom kupu u Japanu i na Svetskom kupu u kineskom Tajanu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • asdadsaas

    09:03 // 7. 8. 2018.

    Staša Gejo i njen tata Slobodan su razlozi zbog kojih se osećam ponosnim što sam iz Niša. Priča o putu od kamenjara u Jelašnici i veštačke stene kod oš "21 maj" do svetskog vrha bi trebao biti jedan uzorni motivacioni element za mlade nišlije danas, čime god da se bave u životu ili šta god da planiraju.

    • Nevena

      09:24 // 7. 8. 2018.

      Ocigledno ne poznajes gospodu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: