Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 15. 8. 2022.

| Sport

Staša Gejo stala u dva polufinala Evropskog prvenstva

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 3
Bez finala, foto: IFSC, YouTube, screenshot

Staša Gejo nije uspela da obezbedi makar jedno finale na Evropskom prvenstvu u sportskom penjanju u Minhenu. Dobar start u bolderu i težnskom penjanju je imala mlada Nišlijka, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, ali je u polufinalu obe discipline imala loše rezultate.

Prvo je polufinalu težinskog penjanja (lidu), od 26 takmičarki zauzela 23. mesto sa 18 poena. Kasnije, u finalu, među osam penjačica najbolja je bila Janja Garnbret iz Slovenije, ispred Džesike Pilc iz Austrije i Manon Hili iz Francuske.

U svojoj omiljenoj dicisplini bodleru Staša nije imala mnogo više sreće i uspeha. Nišlijka je sa dve zone, jedne iz trećeg i druge iz četvrtog pokušaja, bila pretposlednja od 20 sportistkinja.

Kao i u lidu, u bolderu je najbolja bila Janja Garnbret, koja je iza sebe ostavila Hanu Mojl iz Nemačke i Francuskinju Orian Berton.

Na Evropskom prvenstvu, gde je pre dve godine bila treća u bolderu i druga u kombinaciji, ostala su nadmetanja u brzinskom penjanji i kombinaciji lida i boldera. Najbolje takmičarke iz te dve discipline biće uskoro poznate.

Ove sezone Staša je učestvovala na četiri svetska kupa u bolderu, a u Švajcarskoj je bila šesta, potom u Seulu četvrta, a u Solt Lejk Sitiju na dva kupa nedostajalo joj je malo da se plasira u finale. Više uspeha ove sezone nije imala ni na kupovima u težinskom penjanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihajlo

    09:43 // 15. 8. 2022.

    Nažalost, godine i povrede čine svoje.
    Staša je bila i ostaće broj 1., ako ne u svetu onda u našoj zemlji i gradu sigurno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: