Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:57, 29. 12. 2020.

| Sport

Staša Gejo treći put najbolja sportistkinja Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stasa gejo, vrh 2 foto printscreen youtube
Treći put najbolja u Nišu; foto: Russia climbing, YouTube, screenshot

Treći put u svojoj karijeri, posle 2017. i 2018. godine, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo proglašena je za najbolju u 42. Izboru sportiste Niša. Za najbolji sportski kolektiv izabran je Odbojkaški klub Niš, a za mladog sportisu Iva Petrović, takmičarka Tekvondo kluba Asteriks. Nije bilo tradicionalnog Sportskog bala, zbog epidemiološke situacije, pa su nagrade podeljene pred TV kamerama u prenosu na RTV Belle Amie.

DSC_5642 Nemanja Milić, Slobodan Gejo koji je primio nagradu u ime ćerke Staše i Dušan Đorđević; foto: Miroslav Lavrenčić

Niš je dobio najbolje u sportu u ovoj godini, a po izboru žirija koji osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja „sportista godine Niša“. Pošto nije bilo Sportskog bala, kao decenijama unazad, nagrade su uručene u studiju i uz TV prenos.

Ime najbolje u ovoj godini pročitao je Dragan Pantelić, dobitnik prve nagrade "sportista godine Niša".

Članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo sa nedavnog Evropskog prvenstva vratila se sa srebrnom medaljom u olimpijskoj disciplini kombinacija i bronzanom u bolderu. Ove godine je osvojila bronzane medalje u bolderu na mastersima u Milanu i Gracu, kao i državnu titulu u brzinskom i težinskom penjanju. Bila je najbolja sportistkinja Niša za 2017. i 2018. godinu. Staša je trenutno u Minhenu odakle se video-porukom javila:

Žao mi je što nisam u prilici da budem sa vama, ali mi je podjednako velika čast da i odavde iz Minhena mogu da se obratim, sada već treći put, kao najbolja sportistkinja našeg grada. Ne bih da dužim priču o tome koliko je ova, 2020. bila teška. Svako se suočavao sa svojim izazovima. Mislim da smo svi naučili kako da se prilagođavamo najnepredvidivijim situacijama, da brzo reagujemo i donosimo odluke koje utiču na planove koje smo imali. Hvala mojim Nišlijama koje su pratile takmičenje, podrška je stizala do mene, divan je osećaj kada sugrađani proživljavaju te emocije sa mnom. Nadamo se da su normalnije godine pred nama - rekla je Staša.

Pored nje, u najužem izboru su bili i džudista Kinezisa Nemanja Milić i Dušan Đorđević, takmičar Gimnastičkog kluba Niš.

DSC_5584 Milan Pešić, predsednik OK Niša i Dušan Jocić, predsednik Sekcije sportskih novinara Niša; foto: Miroslav Lavrenčić

Najuspešniji sportski kolektiv za 2020. godinu je Odbojkaški klub Niš, koji je ove godine napravio istorijski uspeh pošto je prošle sezone bio vicešampion Srbije čime je ostvario plasman u Kupu CEV gde je ove sezone stigao do četvrtfinala. Predsednik kluba Milan Pešić se zahvalio, ne samo sadašnjem rukovodstvu, već i svim ljudima koji su učestvovali u izgradnji ovog kluba.

Nije ovaj uspeh došao tek tako, preko noći, to je posledica kontiniranog rada. Ostaje žal za nezavršenom sezonom, možda smo mogli i korak više, ali to drugo mesto smo sigurno držali u svojim rukama sve vreme i ono uopšte nije ni dolazilo u pitanje. Zahvalnost igračima, stručnom štabu, svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli, Odbojkaškom savezu Srbije i državi Srbiji, a, naravno, grad je taj koji je uvek najviše pomagao i nadam se da će tako biti i nadalje, da probamo da donesemo tu, prvu titulu prvaka u istoriji - rekao je Pešić.

U najužoj konkurenciji sportskih kolektiva su bili i Ženski rukometni klub Naisa i Stonoteniski klub Josip Kolumbo.

DSC_5535 Iva Petrović najbolja mlada sportistkinja Niša; foto: Miroslav Lavrenčić

Mladi sportista godine je 14-godišnja takmičarka Tekvondo kluba Asteriks Iva Petrović, koja je prva u Evropi u konkurenciji kadeta. Prvakinja je Srbije u svojoj kategoriji i prva na svetskoj listi kadeta do 59 kilograma, a ima i brojne medalje na različitim međunarodnim turnirima.

Za mene je ovo ukras ionako najuspešnije godine. U jeku pandemije, uspeli smo da odemo do Sarajeva i ne samo nastupimo na Evropskom prvenstvu, već da se vratimo sa zlatnom medaljom. Velika zahvalnost klubu, treneru Vladanu Nikodijeviću, gradskom rukovodstvu i biće mi ovo podstrek da još jače i napornije radim u budućnosti - rekla je Iva.

Pored nje, u najužem izboru su bili Emilija Zdravković, takmičarka Teniska akademija Živković i Veljko Stanojević, rukometaš Železničara.

Uručena je nagrada i za najboljeg sportskog novinara Niša koja je ove godine pripala Goranu Stankoviću, autoru emisija „Zona sporta“ i „Lokalni sportski idoli“ koje se emituju na televiziji Zona plus i članu redakcije Sport juga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Veverica

    15:48 // 8. 1. 2021.

    A Novak Radulovic? Godinama najuspesniji sportista?

  • Napredak!

    23:33 // 29. 12. 2020.

    Bravo za Ivu i Vladu - trud i upornost se uvek isplati!
    Bravo za OK Nis i Milana Pešića koji je pokazao šta znaci plan, organizacija i cilj kada se “uhvatis” nekog posla i imaš jasne ambicije da budeš najbolji!
    Bravo i za sve ostale dobitnike ali ovi su IZDOMINIRALI!
    Idemo dalje u 2021! Glava gore i u nove pobede!

  • dragoljub stamenković

    23:11 // 29. 12. 2020.

    Čestitke !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: