Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 8. 5. 2022.

| Sport

Staši Gejo zamalo izmakla medalja na Svetskom kupu u Seulu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stasa gejo, svetski kup seul, foto ifsc 2
Staša blizu bronze; foto: Eurosport, printscreen

Malo vremena je nedostajalo Staši Gejo da u poslednjoj stazi stigne do vrha i minimum bronzane medalje, ali osvajanjem dva vrha i dve zone mlada Nišlijka je Svetski kup u Seulu završila na četvrtom mestu. Sledeća prilika za podijum na svetskim kupovima je takmičenje u Solt Lejk Sitiju od 20. do 22. maja.

stasa gejo, svetski kup seul, foto ifsc 1 Odličan nastup na Svetskom kupu umalo krunisan medaljom; foto: Eurosport, printscreen

Odlučno i odlično je članica Planinarsko-alpinisitičko-ekspedicijskog kluba Niš počela nadmetanje u finalu drugog ovogodišnjeg Svetskog kupa. Ipak, na poslednjoj stazi bilo joj je potrebno još malo vremena da, nakon osvojene zone, stigne do vrha i osigura mesto na postolju.

Na prvoj stazi Staša je, bez mnogo problema, došla do zone i vrha iz prvog pokušaja i nakon prve staze bila je druga.

stasa gejo, svetski kup seul, foto ifsc 4 Dva vrha i četiri zone u finalu; foto: Eurosport, printscreen

Malo više problema mlada Nišlijka je imala na drugoj stazi gde je stigla samo do zone, ali je na pola puta finala bila na trećem mestu, iza Francuskinje Orijan Berton i Amerikanke Natalije Grosman.

Usledila je treća staza, gde je Staša osvojila vrh, ali je do vrha stigla i Amerikanka Bruk Rabutu sa kojom je niška takmičarka vodila najveću bitku za bronzu na poslednjoj stazi.

Staši je malo vremena nedsotajalo do vrha, ali njenoj koleginici iz Amerike nije pošto je došla do vrha i prestigla srpsku takmičarku na tabeli.

stasa gejo, svetski kup seul, foto ifsc 3 foto: Eurosport, printscreen

Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je 20-godišnja Amerikanka Natalija Grosman, jedina penjačica koja je osvojila sve vrhove na ovom takmičenju, uključujući kvalifikacije, polufinale i finale. Druga je bila Orijan Berton iz Francuske, a treća Rabutu.

Prethondno, Staša je u polufinalu bila šesta sa tri osvojena vrha i jednom zonom, a potom.

U kvalifikacijama za ovaj Svetski kup mlada Nišlijka je među 55 takmičarki bila druga.

Na svetskoj rang-listi u bolderu mlada Nišlija trenutno zauzima šestu poziciju sa 495 bodova, a ispred nje su Slovenka Janja Garnbret, Amerikanka Natalija Grosman, Andrea Kimin iz Švajcarske, Francuskinja Orian Berton i Futaba Ito iz Japana.

Staši je ovo drugi svetski kup ove godine pošto je pre mesec dana u Švajcarskoj bila šesta, a u međuvremenu se plasirala u finale Evropskog kupa u Pragu, ali nije mogla da nastupi pošto je morala da otputuje u Seul na Svetski kup.

Posle takmičenja u Seulu, Stašu Gejo očekuje borba na Svetskom kupu u bolderu u američkom gradu Solt Lejk Sitiju koji je na programu od 20. do 22. maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kiza

    07:57 // 9. 5. 2022.

    što reče mali Ciga : tato za malo da dobijem Peticu , al ovaj ispred mene je dobi!

  • ђура

    13:20 // 8. 5. 2022.

    Честитке за остварен резултат !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: