Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 8. 8. 2018.

| Sport

Stefan Jović: Želim da budem deo reprezentacije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti

Stefan Jović u emisiji "15 minuta"

Prvi Nišlija koji je postao seniorski košarkaški reprezentativac naše zemlje i aktuelni vicešampion Olimpijskih igara, sveta i Evrope - Stefan Jović istakao je, gostujući u emisiji “15 minuta”, da će biti na raspolaganju selektoru Saši Đorđeviću u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Jović je u Nišu otvorio teren koji će nositi njegovo ime i na kom će mladi talenti imati priliku da vežbaju prve košarkaške korake.

Najbolji košarkaš iz Niša, sportska ličnost grada za 2014. i 2016. godinu i jedan od vodećih igrača Srbije na prethodnim šampionatima - Stefan Jović veruje da će se naša zemlja naći na Svetskom prvenstvu naredne godine i biti u prilici da brani srebrnu medalju.

Mi uvek verujemo u nas. Glavni motivator i glavni čovek za sve je selektor Saša Đorđević koji kroz svaki trening i utakmicu radi ono u čemu je najbolji, motiviše nas pred svaki izazov. Sa te strane je nesumnjivo da se nadamo i verujemo. Činjenica je da će sastav biti šaren. Nadam se da ćemo moći da pomognemo, ali ne sumnjam da ćemo na kraju biti učesnici Svetskog prvenstva - ističe Jović.

stefan jovic Stefan Jović veruje da će Srbija igrati na Svetskom prvenstvu; foto: printscreen YouTube

U toku su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, takozvani prozori FIBA, a Srbija je trenunto na trećem mestu sa 4 pobede i 2 poraza, a ispred su Nemačka i Grčka sa po 6 trijumfa. Plej iz Niša nije igrao u ovim kvalifikacijama, ali želi da se to promeni.

Kada je bio zadnji prozor nisam bio u mogućnosti da igram zbog operacije očiju, to je glavni razlog. Pratio sam sve, naravno. Stiče se utisak da ovi prozori nisu najbolje rešenje za nas, ali šta je tu je. Grupa kao grupa koja nas čeka u septembru neće biti laka. Očekujem da svi koji nismo bili u ovim prozorima budemo na raspolaganju selektoru i budemo u najjačem sastavu - kaže Jović.

Sa Bajernom je Jović osvojio Kup Nemačke, što je prvi trofej u ovom takmičenju posle 50 godina, kao i prvenstvo ove zemlje. Ovim uspesima Bajern je obezbedio igranje u Evroligi i u tom slučaju Jović neće moći da mnogo pomogne reprezentaciji jer igrači koji igraju Evroligu ne mogu da budu u reprezentativnom timu tokom kvalifikacija. Jedina prilika je 13. septembra kada Srbija gostuje Grčkoj.

Već sam obavio razgovore sa ljudima iz kluba i rekao im da želim da budem deo reprezentacije i sigurno ću biti i na pripremama i tim utakmicama - kaže Jović.

Jedan od razloga što je Stefan Jović u svom rodnom gradu je i otvaranje terena na Trošarini koji nosi njegovo ime. To je jedan od 100 terena u Srbiji koji će biti savremeno opremljeni i na kojima će i mladi talenti moći da vežbaju.

Zahvaljujem se Mocartu. Mislim da je to odlična stvar, ne samo za grad Niš, nego i sport i celu Srbiju. Ono što sam video 2014. godine je ono što sam proživljavao kada sam počinjao i tada igrali Divac, Stojaković i drugi. Imali smo neke uslova za treniranje, nisu bili bog zna kakvi, a sada će klinci dobiti teren sa posebnom podlogom i sa koševima na kojima i mi treniramo. Mnogo se radujem i ovo je prvenstveno velika čast da u svom rodnom gradu dobijem teren koji će nositi moje ime - kaže Jović.

Niški košarkaš ističe da redovno prati dešavanja u bivšem klubu Crvenoj zvezdi, a šta misli o dešavanjima i u srpskoj i niškoj košarci, mladim talentima, kao i o saradnji sa selektorom Sašom Đorđevićem i trenerom Dejanom Radonjićem, možete videti u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: