Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:00, 26. 12. 2012.

| Sport

Stevan Živković sportista godine

Autor:Milena PavlovićIzvor:Južne vesti
Stefan Zivkovic

Kikbokser Niša Stevan Živković izabran je za najboljeg sportistu grada Niša na tradicionalnoj manifestaciji "Izbor sportiste godine".

Na 34. tradicionalnom sportskom balu, sekcija sportskih novinara proglasila je Stevana Živkovića iz Kik boks kluba Niš za najboljeg sportistu ovog grada.

U konkurenciji za najboljeg sportistu grada Niša bili su i gimnastičar Niša Miloš Paunović, kao i golman Naise Ana Kačarević.

Nagradu za najboljeg mladog sportistu dobila je Staša Gejo iz PAEK-a, a u ovoj konkurenciji su bili i Vukan Stojanović košarkaš Nibaka i Marija Petrović iz rukometnog kluba Naisa.

Za najbolji kolektiv godine proglasen je gimnastičarski klub Niš, dok je drugi u izboru bio plivački klub Svet Nikola, a treći fudbalski klub Radnički.


 

Kikbokser kluba Niš Stevan Živković odbranio je zvanje vicešampiona Evrope u disciplini "low kick" u Turskoj. Prvak je Balkana u istoj disciplini, a u disciplinama "K1" i "low kick" je prvak Srbije.

Miloš Paunović iz Gimnastičkog kluba Niš je prvak Srbije u višeboju i nekoliko pojedinačnih disciplina.

Golman Naise Ana Kačarević je član reprezentacije Srbije koja je zauzela 4. mesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a standardni je član prve postave Naise koja je zauzela 7. mesto u Superligi i plasirala se u polufinale Kupa Srbije.

Staša Gejo (15) iz PAEK-a ima prvo mesto u generalnom plasmanu evropske i svetske liste mladih penjača za 2012. godinu. Vicešampion Evrope i četvrta na Svetskom prvenstvu. Prvak je Balkana u kategoriji mladih u brzinskom i težinskom penjanju. U kategoriji seniorki osvojila je prvo mesto u svim disciplinama na Prvenstvu Srbije. Prvak države u brzinskom i težinskom penjanju.

Mladi Vukan Stojanović (16) član je kadetske reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Ima i zvanje kadetskog vicešampiona Srbije sa ekipom Košarkaškog kluba Nibak.    

Rukometašica Naise Marija Petrović je sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila 4. mesto na Svetskom prvenstvu. Marija je standardna prvotimka Naise koja se takmiči u Superligi.

Gimnastički klub Niš ima ekipno prvo mesto na Prvenstvu Srbije i drugo mesto na Otvorenom Prvenstvu Srbije, kao i drugo mesto u Kupu Srbije. Pionirska selekcija Gimnastičkog kluba druga u Kupu Srbije. Brojne pojedinačne medalje članova kluba na državnim prvenstvima i u Kupu.

Plivači kluba Sveti Nikola osvojili su 62 medalje na državnim prvenstvima (12 zlatnih, 17 srebrnih i 33 bronzane medalje). Takođe, članovi ovog kluba osvajali su ove godine pregršt medalja na raznim međunarodnim turnirima.

Posle 9 sezona, Fudbalski klub Radnički se plasirao u Superligu Srbije gde na kraju polusezone zauzima 14. mesto.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sale

    17:16 // 30. 12. 2012.

    Bravo za Stevu!!! Cujem da je u mladjoj konkurenciji pobedila Gejo?????? Strasno, ajmo malo da budemo nepristrastni...otac da, ali cerka ne, nije zasluzila....na proglasavanju, prisli su da joj cestitaju deca koja su bila njeni konkurenti na izboru, pokazala je svoje nevaspitanje...okrenula je glavu pogledavsi ih kao zadnji odpad....hiljadu posto tacno bio sam prisutan, a i novinari su videli, ostali su zapanjeni..

  • MN

    22:23 // 27. 12. 2012.

    Bravo Stevo!

  • svasta

    16:35 // 27. 12. 2012.

    Ja neznam koji su vam ovo kriterijumi. Kako moze fk Radnicki klub koji je usao u super ligu i koji u proseku gleda 5000 ljudi da bude iza nekog gimnasticarskog kluba za koji niko nije cuo!?

    • stvarno svasta

      02:02 // 29. 12. 2012.

      Mora da i ziri NEZNA i NERAZUME se u sport. Ipak su to samo sportski novinari i bivsi najbolji sportisti ovog grada.
      Ja jedino "NEZNAM" zasto lepo tebe nisu pitali za savet i strucnu misljenje? ccc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: