Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:29, 8. 8. 2012.

| Sport

Stižu stranci u Radnički

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
milan pavlicic, fk radnicki nis
Milan Pavličić

Hrvat Milan Pavličić potpisao je ugovor sa niškim Radničkim i novo je pojačanje u timu. Trebalo bi da dođu i Makedonac Aleksandar Bajveski i Grk Janis Kolokas.

Spisak igrača na koje će Radnički da računa ove sezone nije kompletan, pa ovih dana dolaze nova potencijalna pojačanja. Prvi u nizu stigao je hrvatski napadač Milan Pavličić (31).

- Ekipa je dobra, teško mi je još da procenim kakva je jer sam tek stigao. Ovo je za mene veliki izazov, jedan sam od retkih hrvatskih fudbalera koji će igrati u Srbiji. Nadam se da ću ispuniti očekivanja trenera - rekao je Milan Pavličić.

On je počeo karijeru u Osijeku, a igrao je još u Varaždinu i Fehervaru u Mađarskoj, ali se 2009. godine vratio u matični klub iz kog stiže u Radnički.

- Znam da Radnički 9 godina nije igrao u Superligi i da je veliki klub. Niš je jedan od najvećih gradova u Srbiji i mnogo mi se sviđa - kazao je Pavličić koji najverovatnije neće igrati u subotu protiv Novog Pazara jer treba da stigne sertifikat za njega.

bajevski Aleksandar Bajevski; foto: pelitajayafootball.com

Radnički čeka i drugog stranca u svojim redovima jer bi za koji dan trebalo da stigne reprezentativac Makedonije Aleksandar Bajevski (32) iz Skoplja. Ovaj napadač karijeru je počeo u Vardaru odakle je pošle otišao u OFK Beograd. Igrao je potom u mađarskim klubovima Đer, Šiofok i Ferencvaroš, pa u poljskom Gorniku. Oprobao se i van Evrope jer je otišao u Al Ahli u Katar, ali se brzo vratio i zaigrao za Mehelen odakle se 2008. godine vratio u Vardar. Posle sezone u Makedoniji, Bajevski je otišao u Slovačku gde je igrao za FK DAC, pa zatim je usledila selidba u Albaniju i igranje za Flamurtari. Prethodnu sezonu ovaj Makedonac je proveo u Indoneziji gde je nastupao za ekipu Pelite.

ioanis kolokas Janis Kolokas

 

Tu nije kraj stranim fudbalerima jer bi uskoro trebalo da stigne i štoper Grk Janis Kolokas (27) koji je karijeru počeo u Panilijakosu. Kolokas je sezonu 2010/2011. proveo u atinskom Etnikos astersu odakle se opet vratio u matični klub.

 

Ranije, klub su pojačali Vladan Binić (25), Nikola Lukić (22), Dušan Kolarević (25), Branislav Vukomanović (30), Marko Ranđelović (27), Miloš Živković (27) i Milan Jovanović (29).

 

Napadač Vladan Binić je rođen u Nišu, ali mu je Crvena zvezda prvi profesionalni klub. Igrao je u Sparti iz Praga i kruševačkom Napretku, a kao Zvezdin igrač bio je na pozajmicama u Radničkom iz Kragujevca i Spartaku iz Subotice.

jovanovic i binic radnicki Milan Jovanović i Vladan Binić

 

 

Vezista Nikola Lukić je stigao iz Metalca iz Gornjeg Milanovca, a karijeru je počeo u Zemunu. Igrao je za Srem iz Jakova kao pozajmljeni igrač, pa je karijeru nastavio u Metalcu. Njemu se na početku prirpema sa Radničkim dogodio peh jer se povredio, ali u stručnom štabu niškog tima veruju da će se on brzo priključiti ostatku tima.

U zimskom prelaznom roku prošle sezone Dušan Kolarević je otišao iz niškog Sinđelića u OFK Beograd, ali se posle 6 meseci vratio u Niš. Igrao je i u austrijskom Rajndorf Altahu, Hajduku i Čukaričkom. Jedan od iskusnijih pojačanja je i Branislav Vukomanović iz Kragujevca gde je i počeo prve fudbalske korake. Karijeru je počeo u Radničkom iz Kragujevca, a zatim je igrao u Šumadiji, Zeti, Artmediji Petržalki iz Slovačke, Sirijanskom iz Švedske,  farul Konstanca iz Rumunije i Slobodi iz Tuzle. Oprobao se i u mađarskom Solnokiju, Metalcu iz Gornjeg Milanovca i albanskom Kastriotiju.

dusan kolarevic Dušan Kolarević

Marko Ranđelović je ponikao u niškom Radničkom za koji je od 2002. do 2007. godine odigrao preko 100 utakmica. Nastavio je karijeru u Radu gde je proveo 5 godina i sada je odlučio da se vrati u matični klub. Sa njim u odbrani će biti i Miloš Živković koji je počeo da igra fudbal u Bežaniji, a potom je sledio odlazak u crvenu zvezdu. Nije se naigrao u ovom klubu, bio je i na pozajmicama u Javoru, Mladost luksu i Železničaru iz Smedereva. Bio je i u OFK Mladenovcu, Hajduku iz Kule i čačanskom Borcu. U inostranstvo je otišao 2008. godine kada je igrao u ukrajinskoj Tavriji jednu sezonu. Vratio se u Srbiju i bio član Jagodine, Bežanije i Metalca. Prošlu sezonu proveo je u Rabotničkom iz Skoplja.

Milan Jovanović se vraća u Radnički iz Niša odakle je 2007. godine otišao u istoimeni klub iz Pirota. Igrao je i u Radu i Tarazu iz Kazahstana odakle je stigao u Sinđelić prošle godine.

Prvi su se ekipi priključili Milutin Ivanović (21) i Stevan Stefanović (28). Milutin je "dete Radničkog" i 2009. godine je prvi put igrao u prvom timu i to u Prvoj ligi. On je na kraju te sezone otišao u Jagodinu u kojoj nije dobio mnogo prilika. Stevan Stefanović je kraijeru počeo u niškom Sinđeliću, pa je sa 20 godina otišao u Grčku u Pierikos Katerini. Posle jedne sezone vratio se u Sinđelić, pa je igrao i u Radničkom jednu sezonu. Iz Radničkog je otišao u Timok, odatle opet u Sinđelić da bi letos stigao opet na Čair.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • LukaLaban

    11:33 // 9. 8. 2012.

    Nije bitno ko ste i odakle ste,imate obavezu da dobro oznojite dres Radnickog !!!

  • guru

    11:12 // 9. 8. 2012.

    jel i sad Uprava kriva?

  • Insajder

    09:25 // 9. 8. 2012.

    Ove godine da budemo u sredini tabele ,a sledeće godine da se borimo za Ligu Evrope!!!
    NIŠ RADNIČKI TO JE NAŠ KLUB!
    Jedva čekamo 25.avgust i prvu utakmicu!!!

    • Nislija

      17:49 // 9. 8. 2012.

      De, de, de..
      U subotu ustani rano, sendvic u ranac, ranac na ledja i u 12 kod zapadne tribine..

      SVI U PAZAR

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: