Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:06, 14. 5. 2021.

| Sport

Stonoteniseri niškog Železničara završili sezonu na trećem mestu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Stoni tenis
Istorijski uspeh za niški klub; foto: flickr/Vaillante Angers Tennis de Table Follow

Stonoteniseri Železničara iz Niša završili su duelom 21. kola protiv ekipe Temerin Ferocoop iz istoimenog grada, nastup u Superligi Srbije ove sezone. Niški klub je sa skorom 13-8 na kraju prvenstva zauzeo treće mesto i osvojio bronzanu medalju u elitnom rangu, što je rezultat kakav nisu imali u prošlosti.

Ovakav rezultat niškog kluba ima dodatnu težinu kada se zna da je ostvaren u sezoni koja je bila najjača ikada po konkurenciji i kvalitetu. Iz Železničara su poručili da je treće mesto uspeh kakav bi prihvatili i pre starta sezone, ali da im je ipak nakon završetka ostao „gorak ukus u ustima“.

Najbolji stonoteniser Srbije Aleksandar Karakašević trebalo je da igra za Železničar u ovoj sezoni, ali je u poslednjem trenutku odustao zbog bolje ponude iz inostranstva. Našem Popovu je neposredno pred drugi turnir lige preminuo otac čime je on bio sprečen da nastupi što nas je dovelo do 3 vezana poraza tada. Naši direktni rivali, ekipe Crvene Zvezde i Banata dobili su po 20.000 evra pomoć države, koje su "uredno" zadržali samo za sebe, čime je direktno finansijski ostao bez dela novca i naš klub - poručuju iz Železničara.

Ipak, nada u bolje sutra i optimizam pred narednu sezonu ne napuštaju predstavnike Železničara.

Zaključak je da smatramo da smo mogli i bolje. Ipak, sve je to sport. Niš je definitivno postao grad stonog tenisa. U ovoj 2021. godini, verujemo da će Železničar rezultatski verovatno biti najbolji klub u Nišu, a posebno kada se uzme u obzir da je sa mnogo manjim finansijama u odnosu na druge klubove napravio vrhunski rezultat - zaključak je iz kluba.

Na jesen Nišlije očekuje i prvi nastup u međunarodnom programu u "Trofeju Evrope".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: