Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 20. 3. 2017.

| Sport

Stonoteniski dom i dalje bez struje, EPS ćuti

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stoni tenis
Stonoteniseri u lošoj situaciji, a ne zna se kada će se situacija promeniti; foto: flickr/Galeria de Daniel Ivoskus

Više od pola godine Stonoteniski dom na Trošarini ne može da se koristi, jer im je struja isključena zbog skinute plombe na brojilu. Iako nadležni tvrde da je sve uplaćeno, novo brojilo postavljeno i da je samo potrebno da EPS potpše ugovor i poveže kablove, iz ovog preduzeća već mesecima ne odgovaraju na novinarska pitanja. U celoj situaciji najviše ispaštaju niški stonoteniski klubovi koji su u ovim prostorijama trenirali i igrali zvanične mečeve. 

Struja je isključena 2. septembra prošle godine kada je zbog plombe utvrđena “neovlašćena potrošnja”. Nije ustanovljeno šta se desilo, niti ko je skinuo plombu, a Dragan Perić direktor Sportskog centra “Čair”, koji upravlja salom na Trošarini, kaže da su oni poslali potpisan ugovor EPS-u.

Samo čekamo povratak ugovora potpisanog od strane EPS-a i da se to priključi. Da li im je administracija sporija, pa se zato toliko čeka, mi ne znamo. Sa naše strane smo uradili sve, zvali smo i slali dopise da se to ubrza, jer sportisti ispaštaju - rekao je Perić.

Predsednik Regionalnog stonoteniskog saveza Dragan Đorđević potvrdio je da je novo brojilo postavljeno, kao i da je potrebno samo povezati kabl.


Ćutolozi iz EPS-a

Novinari Južnih vesti ni posle dva meseca od "Elektroprivrede Srbije" nisu dobili odgovor zbog čega se odugovlači sa priključenjem struje Stonoteniskom domu, kao ni kada i da li će to biti urađeno.

Ovo nije prvi put da ovo javno preduzeće ne odgovara na pitanja novinara. EPS je ćutao i kada su novinari pitali ko je bespravno priključio struju niškom stadionu, kako i koliki je dug knjižare Niškog kulturnog centra. Odgovori do danas nisu stigli.


Nenadoknadiva šteta za niške klubove

U celoj situaciji najviše ispaštaju niški stonoteniski klubovi koji su u ovim prostorijama trenirali i igrali zvanične mečeve. Od kada ne mogu da ih koriste, oni vežbaju u hodnicima hale “Čair” gde nemaju uslove za kvalitetne treninge.

Ovo je svakako uticalo i na rezultate ekipa, pa se tako prvoligaš Železničar bori za opstanak, a Medijana je na sredini tabele iako, kako kaže Dragan Đorđević iz Saveza, imaju kvaliteta za mnogo više. Jedan od igrača naglasio je i problem koji imaju invalidi kluba Nais, za koje su ovi uslovi posebno teški.

Nama je propala cela sezona, sve mečeve koje je trebalo da igramo kao domaćini igrali smo na strani, što znači da bi ceo prolećni deo sezone trebalo da igramo kod kuće, a mi i dalje nemamo gde - kaže on.

Hodnik niške hale je, kako kažu, zbog stepenika teško dostupan igračima u invalidskim kolicima. Problem je i u malom prostoru, jer je tamo bio samo jedan sto, oni su doneli drugi, ali oba stoje ukoso što onemogućava kretanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: