Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Nais

 • Klub stonotenisera sa invaliditetom Nais

  U Nišu jedan od najvećih domaćih turnira za stonotenisere sa invaliditetom

  Oko 90 stonotenisera iz 11 država okupiće se ovog vikenda, 9. i 10. novembra, u sali niške Osnovne škole "Ivo Andrić", gde će se održati Međunarodni turnir prijateljstva. Za 4 godine postojanja ovo takmičenje je toliko poraslo, pričaju organizatori, da je postalo jedno od najvećih za osobe sa invaliditetom u celoj Srbiji.

  detaljnije
 • stoni tenis, foto nais 4

  Niški stonoteniseri doneli pet medalja iz Crne Gore

  Na trećem Međunarodnom turniru u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom "Podgorica open", u konkurenciji Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Bugarske, stonoteniseri iz Srbije osvojili su 13 medalja. U timu Srbije bilo je pet članova iz kluba Nais iz Niša koji su osvojili pet odličja.

  (1) detaljnije
 • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

  Turnir za stonotenisere sa invaliditetom u hali “Čair”

  Takmičenje "Trofej Nais" okupiće u subotu, 3. avgusta 40 stonotenisera sa invaliditetom u hali “Čair”. Tradicionalni niški turnir jedan je od 6 bodovnih u kalendaru Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije.

  detaljnije
 • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

  U Nišu međunarodni turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

  Takmičari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Češke i Slovačke, prema najavama organizatora, učestvovaće na trećem međunarodnom turniru u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom "Turnir prijateljstva" koji će za vikend biti održan u Nišu.

  detaljnije
 • Stamenković Stojiljković

  Niški stonoteniseri sa invaliditetom uspešni u Poljskoj

  “Tarnobržeg 2018”, turnir u stonom tenisu namenjen osobama za invaliditetom, okupio je igrače iz osam zemalja, među kojima i dvojicu iz Niša. Uprkos tolikoj konkurenciji, Bojan Stamenković i Miloš Stojiljković zabeležili su dobre rezultate i doneli medalju u Niš.

  detaljnije
 • stoni

  U Nišu turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

  Trofej Nais, jedan od 6 bodovnih turnira Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije, održaće se u nedelju, 15. aprila u niškoj hali “Čair”.

  detaljnije
 • stonoteniseri Nais

  Stonoteniseri sa invaliditetom osvojili 14 medalja za desetak dana

  Sa svakog od četiri turnira, na kojima su učestvovali stonoteniseri Naisa u poslednjih desetak dana, doneli su odličja u Niš. Reč je o međunarodnom takmičenju u Makedoniji, bodovnom turniru u Čačku, Trofeju Beograda, kao i ekipnom Državnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Beogradu, a ukupan bilans je 3 pehara i 14 medalja.

  detaljnije
 • Golbal

  Veliki uspeh na “Beograd Openu” - 16 medalja za Nišlije

  Visoke ciljeve postavili su sebi članovi niških klubova Nais, Delfin i Medijana na velikom međunarodnom takmičenju za osobe sa invaliditetom “Beograd open”, a većinu su ih i ispunili. Tako su golbalisti osvojili bronzu na svom prvom takmičenju, plivači pokupili 13 medalja, dok su stonoteniseri u Niš doneli 2 odličja. Iako se sport za osobe sa invaliditetom sve više razvija u Nišu, potrebno je više sistemskog rada za dodatno omasovljenje, a pravi primer za to je projekat u nordijskim zemljama.

  detaljnije
 • Golbal ilustracija

  Nikad brojnija niška "delegacija" na "Beograd openu"

  Međunarodno prvenstvo za osobe sa invaliditetom "Beograd open" ugostiće oko 700 sportista iz 7 zemalja, a među njima će veliki broj predstavnika imati i Niš. Golbalisti, stonoteniseri i plivači, svi redom ciljaju medalje na ovim igrama, koje će se održati po 4. put u glavnom gradu Srbije.

  detaljnije
 • stonoteniseri-sk-nais

  Medalje za niške stonotenisere sa invaliditetom

  Na turniru u Crnoj Gori “Podgorica open 2017” u reprezentaciji Srbije bila su i trojica stonotenisera sa invaliditetom iz niškog kluba “Nais”, koji u najveći grad juga Srbije donose ukupno 5 medalja.

  (1) detaljnije
 • Očekuje se oko 60 učesnika; foto: flickr/OliBac

  Stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom u subotu u Nišu

  Osim što ima veliki takmičarski značaj za stonotenisere sa invaliditetom, turnir koji će se održati u subotu, 8. aprila u niškoj hali “Čair” ima cilj i da, kako kažu organizatori, pokaže da su oni aktivni članovi svake sfere društva.

  detaljnije