Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 6. 4. 2017.

| Sport

Stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom u subotu u Nišu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Očekuje se oko 60 učesnika; foto: flickr/OliBac
Očekuje se oko 60 učesnika; foto: flickr/OliBac

Osim što ima veliki takmičarski značaj za stonotenisere sa invaliditetom, turnir koji će se održati u subotu, 8. aprila u niškoj hali “Čair” ima cilj i da, kako kažu organizatori, pokaže da su oni aktivni članovi svake sfere društva.

Stonoteniski turnir “Trofej Nais” održava se već deceniju, a poslednjih godina postao je masovniji, pa sada na njemu učestvuju igrači iz cele Srbije. Ovo je jedan od turnira koji se boduju za zvaničnu državnu rang listu, što je pojasnio jedan od organizatora i igrač kuba Nais Bojan Stamenković.  

Turnir je jedan od 6 bodovnih, to je naša liga, ali je ne igramo svakog vikenda, nego ovako na turnirima. Na njima se sakupljaju bodovi za rang listu, po kojoj se gleda ko će igrati za reprezentaciju, a računaju se 4 najbolja rezultata u godini - kazao je ovaj stonoteniser.

S obzirom na to koliko su značajni bodovi, ciljevi svih igrača svakako jesu da ostvare što bolji rezultat, kako je rekao, ali i da Nišlije vide koliko ozbiljnu organizaciju ovaj turnir ima, pogotovu što se po prvi put održava u hali “Čair”.

Želimo da dođu ljudi i da vide da mi možemo da se bavimo sportom, da to nije nešto što se organizuje tek da bi se održalo, nego je to jedna ozbiljna organizacija na visokom nivou. Biće tu oko 100, 150 ljudi, imamo i saradnju sa DIF-om koji nam daje volontere koji nam pomažu oko celokupne organizacije turnira - priča Stamenković.

Organizator ovog turnira je Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Nais, u saradnji sa Udruženjem paraplegičara nišavskog okruga i Sportsko-rekreativnim udruženjem osoba sa invaliditetom Nais.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: