Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 6. 7. 2017.

| Sport

Streličar iz Niša ređa uspehe na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nikola Stefanović Streličarski klub Niš
Stefanović je osvojio i turnir u rodnom gradu; foto: Streličarski klub Niš

Čitavu etapu pre kraja Centralno-evropskog Kupa, koji se sastoji od 4 takmičenja, niški streličar Nikola Stefanović osigurao je šampionsku titulu. Iako po godinama junior, on se na domaćim prvenstvima nadmeće sa seniorima, a ove godine su “pala” i dva državna rekorda.

Na prvom delu Centralno-evropskog Kupa, koji se održavao u Slovačkoj, Stefanović je osvojio srebro, a na naredna dva je dodatno popravio svoj učinak i trijumfovao. Tako ga pred završni turnir, koji se septembra održava u Budimpešti, niko ne može skinuti sa trona.

Što se tiče kontinentalnih prvenstva, tu je i Evropski Kup za mlade, gde se pozicionirao kao 11, a zavredio je i poziv selektora u reprezentaciju, sa kojom je učestvovao na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Francuskoj. Streličar niški Nikola Stefanović Pobedio u konkurenciji najboljih juniora iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske, Rumunije, Slovačke i Srbije; foto: Streličarski klub Niš

Paralelno sa inostranim šampionatima, Stefanović je nastupao i na domaćim takmičenjima. Tako je na Državnom prvenstvu pobedio u konkurencijama i juniora i seniora, osvojio još tri seniorska domaća turnira i oborio dva državna rekorda.

U Streličarskom klubu Niš, čiji je član, kažu da je sledeći izazov koji ga očekuje završni Evropski Kup za mlade u Hrvatskoj, naredne nedelje.

Naš klub na čelu sa trenerom Čolovićem već dugi niz godina daje veoma kvalitetne streličare i svaka generacija postaje nekako bolja od one prethodne. Nikola je još uvek mlad takmičar i uspesi koje je do sada postigao su zaista vredni pomena i svake pohvale - rekli su u klubu.

Inače, i prošle godine je trofej Centralno-evropskog Kupa došao u Niš, samo u ženskoj konkurenciji. Tada je trijumfovala juniorka Isidora Veličković, dok je Nikola Stefanović zauzeo 3. poziciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: