Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 18. 2. 2013.

| Sport

Streljački klub Niš 1881 prvi u Kupu Srbije

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
lidija,-bojana-i-katarina,-streljastvo.jpg
Bojana Biserčić, Lidija Mihajlović i Katarina Biserčić na najvišem postolju

Lidija Mihajlović, Katarina i Bojana Biserčić osvojile su ekipni Kup Srbije za seniorke u disciplini vazdušna puška. Lidija druga u pojedinačnoj konkurenciji. Kod juniora druga mesta osvojili Andrija Milovanović i Anđela Mihajlović.

Prvi osvajač Kupa Srbije u ekipnoj konkurenciji vazdušnom puškom su seniorke Niša 1881 sa 1.229,5 krugova. Niš je predvođen iskusnom olimpijkom Lidijom Mihajlović i mladim takmičarkama Katarinom i Bojanom Biserčić bio ispred Novog Beograda Ušće i Novog Sada.

Kod seniorki u pojedinačnoj konkurenciji u istoj disciplini Lidija Mihajović je bila druga za 0,1 kruga iza Andree Arsović iz Partizana.

I kod juniora niški strelci su imali uspeha. U disciplini vazdušna puška Andrija Milovanović je bio drugi za 0,2 kruga iza Miloša Ivanovića iz kluba Čika-Mata. Andrija je vodio skoro celo vreme, ali je na kraju imao 203,3 kruga što mu je bilo dovoljno za srebrnu medalju.

Anđela Mihajlović je takođe osvojila drugo mesto sa 198,3 kruga. Ekipu iz Niša vodila je Lidija Mihajlović koja se vratila na vatrenu liniju nakon transplatacije bubrega i oporavka.

- Zadovoljna sam rezultatima, ali mi je žao što momci koji su još juniori nisu uspeli u konkurenciji seniora da uzmu bronzanu medalju. Andrija je u zadnjem hicu izgubio prvo mesto, ali je sve vreme vodio. Nisam očekivala da u pojedinačnoj konkurenciji napravim ovakav rezultat, ali sam se trudila da malo pomognem ekipi da potvrdi rejting kluba - rekla je Lidija Mihajlović.

Ona je trenutno u Smederevu gde se Andrija Milovanović sprema sa juniorskom reprezentacijom da ode na Evropsko prvenstvo koje će biti u Danskoj od 25. februara do 3. marta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vojkan Dimitrijevic

    15:29 // 18. 2. 2013.

    Gradjani Niša, da li vi znate u kakvim uslovima ta deca treniraju? BRUKA!!! Ali ipak osvajaju medalje. Lidiji i deci čista petica. Sportskom savezu, gradu i odgovornima kec kao vrata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: