Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Streljački klub Niš 1881

  • Nađa Mratinković Leskovac streljaštvo vazdušna puška

    Leskovčanka osvojila Kup Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem

    U finalu Kupa Streljaškog saveza Srbije za mlađe kategorije Leskovčanka Nađa Mratinković osvojila je zlato u gađanju vazdušnim pištoljem u konkurenciji mlađih juniorki. U Streljačkom savezu Srbije kažu da je bila veoma ubedljiva u ovoj konkurenciji.

    detaljnije
  • juniorke trostav foto Streljački savez Srbije

    Mlada strelkinja iz Niša treća u Kupu Srbije

    Jednu medalju i to bronzanu donele su juniorke Streljačkog kluba Niš 1881 sa završnice Kupa Srbije. Na postolje se popela talentovana Lara Canić u disciplini malokalibarska puška trostav.

    (2) detaljnije
  • streljana otvaranje, nis, 16 jun 2020, foto ljubica jocic 2

    Juniorke Streljačkog kluba Niš na završnici Kupa Srbije

    Na završnici Kupa Srbije za juniorke, koja će biti održana u nedelju, 16. avgusta, Streljački klub Niš 1881 imaće tri predstavnice. Od 10 najboljih juniorki iz Srbije tri su iz Niša: Lara Canić, Tamara Milošević i Ljiljana Cvetković.

    (1) detaljnije
  • streljana otvaranje, nis, 16 jun 2020, foto ljubica jocic 5

    Nova streljana u Nišu i zvanično otvorena

    Iako su u novoj streljani, čija je izgradnja počela novembra 2018. godine, održana već dva nacionalna takmičenja, zvanično otvaranje ovog sportskog objekta u Čairu sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem održano je sedam meseci od kada su je strelci isprobali. Prema planu, kako kaže Lidija Mihajlović iz Streljačkog kluba Niš 1881 , u ovoj streljani će se održavati brojna državna i internacionalna takmičenja, a očekuje se i da se članovi reprezentacije spremaju u njoj za Olimpijske igre u Tokiju 2021.

    (13) detaljnije
  • streljatsvo nis

    Užički strelci najbolji drugog dana juniorskog Prvenstva Srbije u Nišu

    Mladi članovi užičke Streljačke družine Aleksa Dejović obeležili su drugi dan juniorskog Prvenstva Srbije standardnim vazdušnim oružjem u Nišu pošto su osvojili tri zlatne medalje.

    (1) detaljnije
  • streljana

    Juniorke niškog kluba treće na Prvenstvu Srbije u svom gradu

    Prvog dana Prvenstva Srbije standardnim vazdušnim oružjem u juniorskoj konkurenciji, koje se održava u novoj streljani u Nišu, takmičarke domaćeg Niša 1881 osvojile su treće mesto u disciplini vazdušna puška. Dvostruki pobednik ovog takmičenja je klub Čika Mata iz Kragujevca koji je bio najbolji i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

    (1) detaljnije
  • Pistolj zene

    Zorana Arunović ubedljiva u Nišu u finalu Kupa Srbije

    U finalu Kupa Srbije standardnim vazdušnim oružjem koje je za vikend održano u niškoj streljani u pojedinačnoj konkurenciji su se najsjajnijim odličjima okitili Andrea Arsović (Partizan) i Stevan Jovanović (Čika Mata) koji su pucali iz puške, a Zorana Arunović (Olimpik 011) i Duško Petrov (Aleksa Dejović) u konkurenciji pištolj. Nova streljana u Čairu otvorila je vrata najboljim strelcima dok radovi za izgradnji ulaze u finiš i čeka se upotrebna dozvola.

    (1) detaljnije
  • streljana, drugo kolo kupa srbije, nis, foto jv vanja keser 2

    Najbolji srpski strelci bore se tokom vikenda u Nišu

    Niška streljana, na čijoj izgradnji su radovi u finišu, a još nema uporebnu dozvolu, biće mesto gde će se najbolji srpski juniori i seniori boriti u subotu, 8. februara i nedelju, 9. februara u finalu Kupa Srbije.

    (3) detaljnije
  • streljana

    Streljana u Nišu završena, čeka upotrebnu dozvolu i novo takmičenje

    Dugo čekana streljana u Nišu je u građevinskom smislu završena, kažu u Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj i projekte (KLERP), a trenutno se izvode završni radovi, kao i radovi na opremanju, tehničkom pregledu i pribavljanju upotrebne dozvole. Niška streljana će u subotu, 8. februara ugostiti najbolje srpske strelce u Finalu Kupa Srbije.

    (2) detaljnije
  • natalija pavlovic, streljastvo, prokuplje, nis, foto jv vanja keser 4

    Mlada Prokupčanka - treća generacija strelaca u porodici

    U porodici Pavlović iz Prokuplja streljaštvo se prenosi sa kolena na koleno. Tradiciju je započeo deda Miodrag koji se takmičio, njegov sin Nebojša sada je trener, dok niz nastavlja njegova ćerka, 14-godišnja Natalija Pavlović, od septembra članica Streljačkog kluba Niš 1881. Kaže da se nada da će baš tu moći da se usavršava i uči od bivše reprezentativke i olimpijke Lidije Mihajlović.

    (1) detaljnije
  • streljana, drugo kolo kupa srbije, nis, foto jv vanja keser 2

    Nova streljana u Nišu otvorila vrata srpskim strelcima

    Posle više od 15 godina Niš je bio domaćin jednog streljačkog nacionalnog takmičenja, a juniori i seniori iz svih krajeva Srbije nadmetali su se u novoj streljani u drugom kolu Kupa Srbije. Ovo takmičenje je bilo i generalna proba za novi sportski objekat koji još nije zvanično otvoren, a utisci učesnika su dosta pozitivni.

    (4) detaljnije
  • streljana, nova, sredjivanje, foto jv ljj 7

    Najbolji srpski strelci testiraju novu streljanu u Nišu

    Oko 150 takmičara iz 21 kluba isprobaće u subotu, 16. novembra novu streljanu, čija izgradnja još nije zvanično završena. Streljački klub Niš 1881 će novi objekat sa 40 mesta dobiti samo u subotu na korišćenje, a drugo kolo Kupa Srbije za vazdušnu pušku i pištolj koristiće kao isprobavanje streljane.

    (1) detaljnije
  • streljana-nis-foto-jv-lj-j-1

    Radovi u streljani i dalje u jeku, od najavljenog takmičenja se ne odustaje

    Iako je prvobitni rok da Niš dobije modernu i novu streljanu prošao pre četiri i po meseca, u Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj i projekte (KLERP) kažu da nema kašnjenja, a da se "završetak radova očekuje do sredine novembra". U kalendaru Streljačkog saveza Srbije i dalje piše da će Niš 16. novembra biti domaćin drugog kola Kupa, a kako kaže trener Streljačkog kluba Niš 1881 Lidija Mihajlović, klub će novi prostor dobiti za organizaciju prvog takmičenja.

    (2) detaljnije
  • streljastvo

    Mlada strelkinja iz Niša na Evropskom prvenstvu u Bolonji

    Juniorsku repreznetaciju Srbije ovog vikenda u Bolonji na Prvenstvu Evrope malokalibarskim oružjem predstavljaće i Lara Canić, članica Streljačkog kluba Niš 1881. 16-godišnja Nišlijka nastupaće u nedelju, 15. septembra u trostavu (3 puta 40 metaka).

    detaljnije
  • mk lezeci, zene

    Lidija Mihajlović treća na Prvenstvu Srbije

    Drugog dana Prvenstva Srbije malokalbarskim oružjem u seniorskoj konkurenciji u Novom Sadu takmičarka Streljačkog kluba Niš 1881 Lidija Mihajlović osvojila je treće mesto u disciplini MK puška 60 metaka ležeći stav.

    (1) detaljnije
  • canic, mihajlovic i milosevic, streljacki klub nis

    Ženska streljačka ekipa Niša šampion Srbije

    Članice ženske ekipe Streljačkog kluba Niš 1881 - dve juniorke Lara Canić i Tamara Milošević, kao i iskusna olimpijka Lidija Mihajlović u dramatičnoj završnici osvojile su prvo mesto na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu u disciplini MK puška trostav (3 puta 40 metaka). Odličnim nastupom mlada Lara Canić potvrdila je mesto u reprezentaciji i nastup na juniorskom Evropskom prvenstvu koje je septembra u Bolonji.

    (2) detaljnije
  • streljana-nis-foto-jv-lj-j-2

    Nepredviđeni radovi produžili rok za izgradnju streljane

    Čekanje na odobrenje nepredviđenih radova, kako kažu u u Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj i projekte (KLERP), usporilo je radove na izgradnji nove streljane u Nišu. Prema očekivanjima iz KLERP-a, niški strelci bi mogli da se usele u nove prostorije opremljene najsavremenijom opremom krajem septembra ili početkom oktobra.

    (6) detaljnije
  • lara canic, sk nis 1881, foto lm

    Tri državne medalje za mladu nišku strelkinju i jedna za ekipu iz Niša

    Na Prvenstvu Srbije u malokalibarskom oružju za juniore koje je održano u Novom Sadu mlade takmičarke Streljačkog kluba Niš 1881 imale su dosta uspeha, a najbolje rezultate pokazala je 16-godišnja Lara Canić koja je bila druga u ležećem stavu, treća u trostavu, a sa Tamarom Milošević i Ljiljanom Cvetković zauzela treće mesto u ekipnoj konkurenciji.

    (5) detaljnije
  • lara canic

    Mlada niška strelkinja dobila poziv za juniorsku reprezentaciju

    Na pripremama juniorske streljačke reprezentacije Srbije biće i 16-godišnja članica Streljačkog kluba Niš 1881 Lara Canić koja je rezultatima u prethodnom periodu u malokalibarkoj pušci zaslužila poziv selektora Dragana Donevića.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: