Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Streljana u Nišu

 • streljastvo

  Juniori se u Nišu bore za titule šampiona Srbije u streljaštvu

  Prvenstvo Srbije standardnim vazdušnim oružjem u juniorskoj konkurenciji biće održano tokom vikenda, 13. i 14. februara, u streljani u SC "Čair“, otvorenoj krajem 2019. godine. Prijavljeno je 146 strelaca iz 33 kluba, koji su pravo učešća na državnom šampionatu stekli ispunjavanjem normi na regionalnim prvenstvima.

  (1) detaljnije
 • streljana otvaranje, nis, 16 jun 2020, foto ljubica jocic 5

  Nova streljana u Nišu i zvanično otvorena

  Iako su u novoj streljani, čija je izgradnja počela novembra 2018. godine, održana već dva nacionalna takmičenja, zvanično otvaranje ovog sportskog objekta u Čairu sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem održano je sedam meseci od kada su je strelci isprobali. Prema planu, kako kaže Lidija Mihajlović iz Streljačkog kluba Niš 1881 , u ovoj streljani će se održavati brojna državna i internacionalna takmičenja, a očekuje se i da se članovi reprezentacije spremaju u njoj za Olimpijske igre u Tokiju 2021.

  (13) detaljnije
 • Pistolj zene

  Zorana Arunović ubedljiva u Nišu u finalu Kupa Srbije

  U finalu Kupa Srbije standardnim vazdušnim oružjem koje je za vikend održano u niškoj streljani u pojedinačnoj konkurenciji su se najsjajnijim odličjima okitili Andrea Arsović (Partizan) i Stevan Jovanović (Čika Mata) koji su pucali iz puške, a Zorana Arunović (Olimpik 011) i Duško Petrov (Aleksa Dejović) u konkurenciji pištolj. Nova streljana u Čairu otvorila je vrata najboljim strelcima dok radovi za izgradnji ulaze u finiš i čeka se upotrebna dozvola.

  (1) detaljnije