Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 8. 10. 2018.

| Sport

Student bio na korak do preokreta, ali ipak izgubio

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kosarkasice Student
Drugi uzastopni poraz u prva dva kola; foto: Vanja Keser

Iako je malo falilo da naprave preokret u samoj završnici, nakon dvocifrenog zaostatka za novosadskim timom 021, košarkašice Studenta nisu imale snage da održe taj tempo do kraja, pa su zabeležile i drugi prvoligaški poraz, na svom terenu, rezultatom 77:69 (18:17, 18:16, 24:13, 17:23).

Tokom prvih 5 minuta Student je vodio, ali su ga gošće sustigle, vezale 7 poena i povele. Do kraja prve četvrtine vodila se naizvesna borba, a Nišlijke su do njenog kraja smanjile zaostatak na pola koša.

Borile su se do kraja poluvremena domaće košarkašice, smanjivale prednost rivala, a one ponovo odmicale. Student je loše otvorio treću deonicu, pa su vrlo brzo, zahvaljujuću ukradenoj lopti i polaganju Tamare Jokić Novosađanke po prvi put na meču povele sa dvocifrenom razlikom.

Potrajala je ova prilično ubedljiva prednost tima 021 sve do 7 minuta pre kraja utakmice, kada je malo falilo da u sali Osnovne škole "Dušan Radović" bude viđen veliki preokret - Nišlijke su vezale čak 12 poena i izjednačile (66:66).

Ipak, nošene Jovanom Adamović, jednom od najboljih košarkašica u domaćem prvenstvu, povele su gošće ponovo i malo po malo podizale prednost, sve do krajnjih 69:77.

Upravo Adamović je bila i najbolja igračica na meču, pošto je ostvarila dabl-dabl učinak od 26 poena i 19 skokova. U niškom sastavu najefikasnija bila je Jovana Jeremić, koja je postigla 19 poena.

Nakon 2 uvodna kola, Student je u donjem delu tabele, među 5 ekipa koja ne znaju za pobedu.

Već u sredu, 10. oktobra, Nišlijke će odigrati svoj sledeći prvenstveni meč, pošto u vanrednom, 3. kolu, gostuju ekipi Radivoj Korać u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: