Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 7. 2. 2019.

| Sport

Student izgubio, još samo matematički ima šanse za opstanak

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Student
Najefikasnija u domaćem sastavu bila je Vladana Vujisić; foto: Vanja Keser

Poraz na svom terenu od Vrbasa, rezultatom 84:74, drastično je umanjio šanse Studenta za opstanak u najjačem domaćem takmičenju. Tako, da bi se niške košarkašice i sledeće sezone nadmetale u Prvoj ligi, njima je potrebno da slave u naredna 4 kola, ali i da Kraljevo izgubi sve naredne mečeve.

Uz to, uslov je i da Bor izgubi makar jednu od preostalih utakmica, mada je to i najrealniji od svih uslova. Kraljevo doduše ima jako težak raspored u naredna dva kola, pošto igra protiv lidera Crvene zvezde i četvrtoplasirane Novosadske ŽKA, ali i protiv “fenjeraša” Spartaka, dok ga u poslednjem kolu očekuje duel sa Nišlijkama.

U 18. kolu važnog trijumfa “studentkinje” je koštalo veoma loše prvo poluvreme. Do sredine prve deonice timovi su bili prilično izjednačeni, ali su onda domaće košarkašice stale, Vrbas to iskoristio i do kraja ovog dela poveo sa dvocifrenom razlikom.

Još je gore bilo u nastavku, pa su gošće na poluvremenu imale skoro duplo više poena 53:28. Iako je Student bolje zaigrao u nastavku, uspeo je samo da smanji u jednom trenutku na -9, ali da ozbiljnije ugrozi rivala nije mogao.

U ponedeljak, 11. februara, Student očekuje meč u kojem mora da pobedi. Nišlijke će u okviru 19. kola Prve lige, gostovati u Loznici istoimenom timu.

Inače, ukoliko ne naprave veliki podvig i uspeju da se domognu 8. pozicije do kraja prvenstva, niške košarkašice biće primorane da nakon 4 uzastopne sezone napuste prvoligaško društvo, iako je pred početak takmičarske godine najavljivana borba za plej-of.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Maximus

    17:56 // 7. 2. 2019.

    Nema teorije da Student ostane u ligu, ispadaju sigurno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: