Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:56, 22. 8. 2018.

| Sport

Student otpočeo pripreme pojačan bivšom repezentativkom Konga

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
stduent foto vanja keser
Mina Đorđević, prošlogodišnji plejmejker niškog sastava ozbiljno je povređena, pa na nju neće računati; foto: Vanja Keser

Sa novim trenerom Petrom Markovićem, 10 prošlogodišnjih igračica i nekoliko pojačanja, od kojih je svakako najupečtljivija bivša reprezentativka Demokratske Republike Kongo Titi Ntumba Kazani, Košarkaški klub Student iz Niša otpočeo je pripreme za novu sezonu.

Tamnoputi centar je i prva strankinja u dresu Studenta, objašnjava sportski direktor kluba Zvonimiri Stanković, ukoliko se ne računaju košarkašice sa prostora bivše Jugoslavije, koje doduše, u periodu kada su nastupale u Nišu nisu bile strankinje. Ipak, ova saradnja dogodila se sasvim slučajno.

Mi smo tražili centra. Raspitivali smo se kakvih igračica ima, ko može da nam pomogne i onda se desilo da naš trener ima prijatelja u Kragujevcu, koji je predsednik Radničkog, a ima i kamp. On je rekao da dođe da vidi, da ima centra za njega. Naš trener ode i iz Kragujevca me zove i kaže ovo je igračica za nas, ova devojka će nama da pomogne - priča Stanković.

Nedostaje niškom košarkašicama još krilo, objašnjava Stanković, kako bi se roster kompletirao pred novu sezonu, u kojoj je cilj plej-of.

Onda bismo imali 10 igračica koje možemo da kompletiramo i sa kojima trener može da pravi igru kako je zamislio. Sa ovom ekipom i sa ovim trenerom, planiramo da budemo među četiri najbolje ekipe u Srbiji - priča Stanković.

U planu za pripreme je veliki broj prijateljskih utakmica, kao i turnir u Boru gde će Student odmeriti snage sa još 3 prvoligaške ekipe, što će im biti i generalna proba.

Na iznenađenje svih klubova u najjačem takmičenju, početak nove sezone zakazan je za 29. septembar. To je dosta ranije nego inače, priča Stanković, te nikome od klubova ne odgovara, pa će pokušati nešto da promene. Kada prvenstvo počinje, znaće se 10. septembra.

Sem Kazani, nove košarkašice u niškom timu su Jovana Petrović i Nađa Đorđević, koje su stigle iz pirotskog Gimnazijalca, kao i Jelena Radojković iz Paraćina. Sem njih, na prvom treningu su se pojavile i košarkašice koje su i prethodne sezone nosile dres Studenta: Jovana Jeremić, Kristina Milošević, Sofija Stošić, Danijela Dimitrijević, Mina Slavković, Emilija Đorđević, Iva Ilić, Jovana Petrović, kao i vicešampionke Evrope do 20 godina Vladana Vujisić i Marija Stojanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    06:09 // 23. 8. 2018.

    Ovo je vest na nivou Informera ,Alo i ostalih tabloida!
    Ne ide uz renome JV ovakvo pisanje,neuspela zelja ka senzaciji,jer je smesno :"da je neko BIVSA reprezentativka DR Konga" pojacanje? N

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: