Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 5. 2. 2018.

| Sport

Student porazom u Beočinu smanjio sebi šanse za plej-of

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Student košarka žene
Odmor će Nišlijke iskoristiti za što bolje uigravanje pred nastavak; foto: Vanja Keser

Iako su tokom prvog poluvremena vodile, košarkašice Studenta su tokom drugog dela meča drastično pale, što su njihovi domaćini iz Beočina umeli da iskoriste. Vojvođanke su napravile iznenađenje i u 17. kolu Prve lige pobedile sa 81:71, čime su šanse Nišlijki za plasman u plej-of prilično smanjene.

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još 5 utakmica, u kojima Student redom očekuju teški mečevi. Zato, plasman u doigravanje biće im znatno otežan, ali ne i nemoguć, s obzirom na to da imaju isti broj bodova kao Radivoj Korać i jedan manje od Partizana, s tim da ove dve ekipe imaju i utakmicu manje.

Osim nekadašnje reprezentativke Jovane Adamović, koja je očekivano napravila veliki problem košarkašicama iz Niša i imala indeks korisnosti čak 41, istakle su se i Irena Matović sa 28 poena, te Nikolina Vitomir sa 17. Sa druge strane, najbolja je bila Nataša Mijatović sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i 11 skokova.

Bolje su otvorile meč gošće, ali serijom od 14 poena Beočina, naspram samo dva Studenta sredinom prvog kvartala, domaće košarkašice preuzele su vođstvo. Onda se situacija zarotirala, pa su Nišlijke zaredile i do poluvremena dostigle prednost od 5 poena.

U nastavku je igra oba tima varirala, pa je rezultat u nekim trenucima bio izjednačen, a u nekim su gošće vodile i sa 10 razlike. Međutim, tokom poslednjih 10 minuta ponovo su košarkašice Beočina zavladale parketom i na kraju sigurno slavile.

Sledećeg vikenda Nišlijke će pauzirati sa takmičenjem, a nakon toga će ugostiti šestoplasirani Šabac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: