Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:19, 26. 10. 2019.

| Sport

Student više puta vodio, pa stao, Radivoj Korać slavio u Nišu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Student Vujisić
Najefikasnija u niškom sastavu bila je Dragana Nikolić, dok se Tete Ivanović istakla dabl-dabl učinkom; foto: Vanja Keser

Beogradska ekipa Radivoj Korać opravdala je ulogu favorita u Nišu, pošto je sa 60:51 savladala domaći Student. Iako pretposlednje na tabeli, niške košarkašice su se dobro držale, nekoliko puta i povele, ali su uvek tu i stale, pa su gošće slavile u 4. kolu Prve lige.

Od početka je Student imao ulogu onoga ko juri rezultat, mada nije puštao rivala da sastavi značajniju prednost. U jednom trenutku su Nišlijke i povele, ali je odgovor odmah stigao - 3 pogođena slobodna bacanja, pa polaganje svega 4 sekunde kasnije, za novo vođstvo ekipe Radivoj Korać od 20:15.

I u drugoj četvrtini su domaće košarkašice uspele da na kratko povedu (29:25), ali su ponovo tu stale. Do poluvremena nisu postigle nijedan poen, što su Beograđanke kaznile i još jednom povele, ovog puta sa 34:29.

U izuzetno neefikasnoj deonici, u kojoj je ukupno ubačeno svega 22 poena, za nijansu su bile bolje niške košarkašice, osvojile je sa 12:10 i pred odlučujući kvartal se primakle na -3 (41:44).

Trojka mlade reprezentativke Srbije Marije Stojanović još jednom je približila "studentkinje" na svega 2 poena zaostatka (47:49). Onda je prošlo dva i po minuta pre nego što su postigle sledeći koš, a do tada je Radivoj Korać već vodio sa 56:47. Do kraja je još za domaće Sofija Stošić ubacila trojku, dok je na drugoj strani viđena dvojka i dva ubačena slobodna bacanja, za konačnih 60:51.

U sledećem kolu, niški sastav gostovaće u Vrbasu, istoimenoj ekipi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: