Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:22, 3. 6. 2019.

| Sport

Studenti iz Niša osvojili košarkaški turnir u Moskvi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
prvo-mesto,-moskva,-foto-db
Nišlije na najvišem postolju; foto: D. B.

Veliki uspeh zabeležila je košarkaška selekcija niškog Univerziteta pošto je osvojila prvo mesto na međunarodnom turniru u Moskvi. Poslednja prepreka na putu za trofej je bila selekcija domaćina, a Nišlije su u finalu slavile sa 86:74 (24:24, 24:13, 18:17, 20:20).

kosarka,-moskva,-foto-db Ekipe iz Rusije, Srbije i Kineskog Tajpeha; foto: D. B.

Dva koraka više napravili su košarkaši iz Niša u odnosu na prošlu godinu kada su osvojili bronzanu medalju, a taj dvokorak doneo im je zlatne medalje i trofej najbolje ekipe na turniru koji su osvojili sa maksimalnim učinkom.

Posle izjednačene prve četvrtine u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, rezultat je bio 24:24. Sredinom druge deonice niški košarkaši su pravili serije i polako, ali sigurno poveli sa sa 39:28. Ekipa iz Rusije je pokušala da smanji zaostatak, ali je na poluvremenu bila razlika od 11 poena više na strani predstavnika Srbije.

Silovito su nastavili košarkaši iz Niša i u trećoj četvrtini, pa su vodili i sa 19 poena razlike (66:47). Na kraju treće deonice imali su sigurnih +12 (66:54) pred odlučujuću četvrtinu.

Nije bilo opuštanja u redovima Nišlija, pa su dvocifrenu razliku držali i u poslednjoj deonici i na kraju slavili sa 86:74.

Najefikasniji u niškom timu bio je Danilo Tasić sa 24 poena, dok je Strahinja Stojačić dao 14, a Goran Ostojić 13. Sa 26 poena Pavel Afanasev je bio najbolji poenter u timu iz Rusije.

Dominaciju na terenu niški košarkaši su pokazali i činjenicom da je Danilo Tasić proglašen za MVP-ja, a Strahinja Stojačić je u idealnoj petorci turnira.

Odličan tim, naši igrači su vanserijski. Presrećni smo, turnir je bio jak. Pobedila je hemija ekipe, a naravno, selekcija je bila vrhunska - bila je kratka Dragana Berić, član stručnog štaba.

Niški Univerzitet predstavljaju studenti Mateja Todorić, Dimitrije Raičević, Ljubomir Čampara, Miroslav Pašajlić, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić, Danilo Tasić, Stefan Savić, Stefan Stojiljković i Marko Branković. Stručni štab čine profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Miodrag Kocić i Dragana Berić, kao i trener Marko Cvetković.

Podsetimo, tim iz Niša pobedio je u prvom meču ekipu iz Bosne i Hercegovine (97:87), a meč sa Ukrajinom dobio je službenim rezultatom 20:0, jer se protivnik nije pojavio. U prijateljskom meču savladao je Kineski Tajpeh, potom u četvrtfinalu ekipu iz Izraela (93:59), a u polufinalu slekeciju iz Hrvatske (106:82).

moskva,-nis,-kosarka Nišlije sa peharom; foto: D. B.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • rovče

    11:33 // 4. 6. 2019.

    veze sa niškom košarkom ima samo danilo tasić. ostalo je sklepano iz vojvodine.

  • Djana

    09:06 // 4. 6. 2019.

    BRAVO!!! Svaka čast!!!

  • Zoki

    09:06 // 4. 6. 2019.

    Kad je košarka u pitanju ,NIŠ,je nažalost trećerazredni nivo.
    Kad je košarkaško rukovodstvo u pitanju-trećerazredni nivo.(SVE SAMI MEŠETARI i KORISTOLJUBIVI DILETANTI )
    Kad je grad NIŠ u pitanju-trećerazradni značaj u Srbiji.
    Osim Danila Tasića(iz Popovca kod Niša ),ovi momci su možda prošli kroz NIŠ,i mi sada sebe lažemo,kako smo tamo negde bili PRVI.....
    A ko prati košarku,ZNA, kako se biraju

    • Johny

      11:48 // 7. 6. 2019.

      Slazem se sa vama gospodine ovi sto vam lupaju minuse ne poznaju prilike u Nisu,jedina kakva takva nada je kosarkaski klub Fair Play Nis,vidi se da imaju znanja i energije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: