Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 28. 5. 2018.

| Sport

Studenti niškog Fakulteta sporta bronzani na Kupu u Moskvi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kosarkasi-fsfv-foto-miodrag-kocic
U borbi za treće mesto pobedili košarkaše iz istorije; foto: Miodrag Kocić

Na Međunarodnom studentskom kupu, koji je u Rusiji okupio 13 timova, studenti niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja osvojili su treće mesto pošto su u poslednjoj utakmici pobedili predstavnike Rusije rezultatom 85:81.

Još jednu košarkašku medalju, treću sa poslednja četiri velika takmičenja na kojima su igrali, doneli su niški studenti. Ovog puta bili su treći na Međunarodnom kupu u Rusiji gde su ekipe nastupale po pozivu.

Bilo je jako prvenstvo, po kvalitetu čak prevazilazi i neka evropska studentska prvenstva. Rusi su se pokazali kao odlični domaćini, sve je bilo na visokom nivou. Predstavljali smo Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, niški Univerzitet i Srbiju. Znali smo da predstavljamo košarkašku naciju i da je rezultat na kraju došao kao plod zajedništva. Nismo imali nikakve pripreme pred početak takmičenja jer su neki igrači do pred polazak igrali završnice prvenstava u svojim klubovima - kaže Miodrag Kocić, selektor bronzane ekipe.

IMG-5972 Predstavljali fakultet, Niš i Srbiju; foto: Miodrag Kocić

Predstavnici Srbije bili su u C grupi i tamo zauzeli prvo mesto jer su ubedljivo savladali Kazahstan (97:45), a potom bili bolji od Estonije (76:64). U četvrtfinalu niški studenti su savladali kolege iz Ukrajine rezultatom 77:68, dok su u polufinalu zaustavljeni od Belorusa (79:74).

Energetski smo se dosta potrošili u polufinalu i trebalo je napora da povratimo ekipu. Kapiten Mladen Vitković se povredio u polufinalu i igrali smo bez njega poslednju utakmicu, ali su svi igrači dali veliki doprinos i uspeli smo da pobedimo u utakmici za bronzu - priča Kocić.

Pored medalja, ekipa iz Niša je donela i jednu pojedinačnu nagradu - Strahinja Stojačić je bio izabran u idealnu petorku prvenstva.

Ne bih nikog izdvajao, čestitam celoj ekipi i stručnom štabu, ovo je veliki rezultat. Pokušaćemo da se spremamo za Evropske studentske igre u Portugaliji, ako uspemo da se kvalifikujemo - dodaje Kocić.

IMG-5973 Treće pobedničko postolje na poslednja četiri takmičenja; foto: Miodrag Kocić

Ekipu niškog FSFV-a činili su Dimitrije Raičević, Aleksandar Ilkić, Vladimir Đorđević, Lazar Mladenović, Mladen Vitković, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić, Stefan Savić, Stefan Stojiljković, Dušan Stanković, Jovan Đorđević Marinković i Aleksandar Ilić.

Trener niškog tima je bio Marko Cvetković, a stručni štab činili su i profesori sa Fakulteta sporta Miodrag Kocić, koji je bio šef stručnog štaba, zatim tim-menadžer Dragana Berić i doktor ekipe Dragan Radovanović.

Pobednik turnira je ekipa Univerziteta iz Rusije, koja je označena kao Rusija 1, i koja je u finalu bila bolja od predstavnika Belorusije rezultatom 72:66.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marina Ilic

    08:45 // 6. 6. 2018.

    Ovaj uspeh ove ekipa trebalo je propratiti na niskim medijima ali to je zatajilo, momci su bili ispred zastave Srbije i pokazali uspehom koliko su jaki !!

  • JOVAN

    12:05 // 28. 5. 2018.

    Cestitke!!! Zasto se to neproprati na TV.To je uspeh Niskog fakulteta. Sramota za grad , za Bella mi da se ne oglase. Uspeh celog Nisa. NADRADITI IH.

  • VOLIM USPEH NASIH SPORTISTA

    11:59 // 28. 5. 2018.

    Momci za svaku pohvalu! Treba magraditi i ekipu i fakultet DIF.Grad mora da vodi racuna za one koji su nasi ambasadori u svetu.Uspeh fakulteta i grada

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: