Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 17. 12. 2018.

| Sport

“Studentkinje” rutinski savladale Spartak i prekinule niz poraza

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Student Partizan košarka
Sledi još jedno gostovanje; foto: Vanja Keser

Ostavivši svoje domaćine na svega 5 postignutih poena u trećoj četvrtini, košarkašice Studenta sakupile su dovoljno veliku prednost da ništa nije moglo da ugrozi sigurni trijumf koji je usledio. Nišlijke su u Subotici savladale Spartak rezultatom 62:44, u 12. kolu Prve lige.

Ovom pobedom niški sastav prekinuo je niz od 4 poraza i napredovao na tabeli za jednu poziciju, te sada zauzima deveto mesto u najjačem domaćem takmičenju.

Poen za poen igralo se u prvom kvartalu, a gostujući sastav završio ga je sa 14:13 u svoju korist. Mnogo bolje bile su Nišlijke u drugom periodu igre, već nakon 3 minuta dostigle dvocifrenu prednost, delimično je očuvale i sa +9 otišle na veliki odmor.

Dva koša iz igre Dare Kovačević, uz jedno pogođeno slobodno bacanje Ivane Antić, jedino je što su Subotičanke postigle u trećem kvartalu. Grešile su, promašivale i omogućile rivalima da pred poslednju četvrtinu imaju pobedu “u rukavu”, pošto su imale prednost od 51:29.

Mogle su Nišlijke da priušte sebi malo opuštanje, pošto su košarkašice Spartaka dobile poslednji period sa 15:11, ali nisu mogle ozbiljnije da ugroze protivnice.

Najefikasnije u niškom sastavu bile su Jovana Jeremić i Marija Stojanović, koje su postigle po 11 poena, dok je dabl-dabl učinak imala Ntumba Kazadi Tete, sa 10 poena i 11 skokova.

Sledećeg vikenda Student očekuje još jedno gostovanje, ovog puta novosadskoj ekipi 021, koja je do sada samo 3 puta izgubila, pa se nalazi na trećoj poziciji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: