Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:23, 5. 11. 2018.

| Sport

"Studentkinje" sačuvale koš 10 minuta i pobedile u Vrbasu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Student Partizan košarka
Sa dvocifrenim brojem poena završile Vujisić, Stojanović, Milošević i Jeremić; foto: Vanja Keser

Malo je falilo da greške Vrbasa, ali i odlična odbrana Studenta dovedu do toga da domaćin ovog meča poslednju četvrtinu završi bez ijednog poena. Desetak sekundi pred kraj dale su domaće jedan koš, ali to nije moglo da ugrozi već viđeno slavlje niških košarkašica u 7. kolu Prve lige, rezultatom 69:55.

Iako su loše otvorile meč, a prvu deonicu završile sa dvocifrenim manjkom, odlična partija Nišlijki u nastavku nagovestila je izlazak iz rezultatske krize, u kojoj se nalaze od početka sezone.

Košem Vladane Vujisić završena je prva četvrtina, a tako je otpočela i druga. Ubrzo je mlada reprezentativka Srbije pogodila i jedno slobodno bacanje, a njena koleginica iz “srebrnog” nacionalnog tima Marija Stojanović ubacila trojku, nagovestivši povratak svog tima. Do poluvremena su u jednom trenutku “studentkinje” i povele, ali se na odmor otišlo sa jednakih 34:34.

Lomio se meč u nastavku, iako su uglavnom bile u zaostatku, domaće košarkašice uspele su da na odmor pred završnu četvrtinu odu sa poenom viška. Ipak, taj poen bio im je i poslednji u narednih 10 minuta - sledeći put Vrbas je pogodio tek desetak sekundi pre kraja meča.

Grešile su domaće, promašivale, a gošće im nimalo nisu olakšavale, pošto su pogađale solidan broj šuteva, dok su u odbrani briljirale. Ništa nije pomoglo Vrbasu, čak ni promena čitave petorke, koju je izvršio trener. Već u 35. minutu novi trijumf Studenta bio je gotovo opipljiv, jer je imao +10. Da domaće meč ne završe baš sa nulom u četvrtoj četvrtini, postarala se Marina Marčetić u poslednjem napadu svog tima.

Najviše poena u gostujućem timu postigla je Vladana Vujisić (14), dok je nekadašnja reprezentativka Konga Ntumba Kazadi Tete bila na korak od novog dabl-dabl učinka, pošto je imala 14 skokova i 8 poena.

Iako je Studentu ovo bila druga vezana pobeda, nije se pomerio sa 9. pozicije. U sledećem kolu Nišlijke će ugostiti Loznicu, koja se nalazi na 6. mestu Prve lige.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: