Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 5. 4. 2018.

| Sport

“Suđenje na utakmici Radničkog i Vojvodine bilo nezadovoljavajuće”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Antić Stplica
Konačna odluka posle sastanka; foto: Vanja Keser

Član sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Rade Đurović, koji je posmatrao nedavno odigran meč između Radničkog i Vojvodine na “Čairu”, ocenio je suđenje na ovom superligaškom meču kao nezadovoljavajuće. Novosađani su se već žalili na odluke arbitara i Đurović je naveo da je više grešaka bilo na njihovu štetu, mada je bilo tu i onih na račun domaćih.

Novosađani su objavili i snimak sa sudijskim greškama na njihovu štetu u meču pretposlednjeg kola regularnog dela Superlige, dok video sa sajta Superlige pokazuje da je korner, nakon koga je Radnički primio gol bio neregularno izveden.

Ja kao službeno lice, koje je bilo na utakmici, rekao sam da nisam zadovoljan suđenjem, posebno glavnog sudije i prvog pomoćnika. Na neki način ja sada prejudiciram stav članova komisije, stavljam im do znanja svoje nezadovoljstvo. Bilo je tu propusta i na štetu Radničkog, ne računam ono što je iznešeno kao korner, ali su po meni bile više na štetu gostiju - priča Đurović.

Ipak, to nije zvanična ocena suđenja Bojana Nikolića i njegovog pomoćnika, već samo Đurovićevo mišljenje. Zvanično će biti, kako objašnjava Đurović, onda kada se sa tim slože svi članovi komisije. Kada se sastanu doneće odluku da li je suđenje bilo zadovoljavajuće ili ne.

Kada se utvrdi da postoji tendenciozno ili loše suđenje, mogu se izreći drastičnije kazne sudijama, suspenzija na duži vremenski period i tako dalje. Ako procenimo da su te greške sastavni deo posla kojim se bave, onda ta ocena odlučuje o kvalitetu utakmica u daljem nastavku prvenstva koje će se njima dodeliti i koliko će učestalo biti angažovani - pojašnjava Đurović.

Podsetimo, utakmica odigrana prošlog vikenda izazvala je velike polemike u javnosti. Vojvođani su rekli da će podneti žalbu na suđenje, zbog penala, crvenog kartona, faulova i prekinutih napada, dok su u Radničkom rekli da trener Novosađana “mrzi srpski fudbal”. Sam meč završen je sa 1:1, a obeležilo ga je i to što je trener Ilija Stolica napustio svoje mesto kraj terena na početku drugog poluvremena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: