Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 17. 11. 2017.

| Sport

Super liga: Radnički gostuje "starom dužniku", Radnik na "Karađorđu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kovacevic Mijailovic Radnicki fudbal
Utakmicu u Lučanima uživo će prenositi televizija Arena 1; foto: Vanja Keser

Prošlogodišnja borba za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, a iz koje je Mladost izašla kao pobednik, označila ih je kao dužnike Radničkog, pa u niškom fudbalskom klubu očekuju veliku borbenost u današnjoj utakmici 17. kola. Uprkos tome što je domaćin slabije plasiran, u redovima Nišlija nadaju se samo da će se vratiti neporaženi iz duela zakazanog za 17 sati.

Na “Čairu” i dalje ima kadrovskih problema, a najnovija je povreda leđa Aleksandra Subića, koji neće nastupiti, a zbog umora nakon nastupa za nacionalne timove, trener Milan Đuričić kaže da neće puštati u igru ni Nikolu Aksentijevića i Marka Mrkića.

Idemo posle 2 vezana poraza i nama je značajno da ne izgubimo tu utakmicu, bilo bi idealno da je dobijemo i mi ćemo učiniti sve da je dobijemo, ali nećemo biti nezadovoljni ni nerešenim ishodom. Mislim da je ekipa u usponu, da ima pozitivnu energiju, neki igrači su se oporavili i to je za nas vrlo značajno, osetilo se da imamo nedostatak igrača - priča Đuričić.

Radnički se nalazi u lošoj seriji - nisu pobedili od septembra, što je 5 utakmica u Super ligi, ali Đuričić napominje da je rad na treninzima sve bolji, te da se mogu očekivati lepše vesti sa “Čaira”.

Sa druge strane, ekipa iz Lučana je neuporedivo slabija u odnosu na prošlu godinu, pa zauzimaju 10. poziciju, sa 5 pobeda, 4 remija i 7 poraza.

Utakmicu će uživo prenositi televizija Arena 1.


Radnik za nastavak dobre serije

Kako su u poslednja dva kola savladali ekipe, koje su zauzimale 4. i 5. poziciju u Super ligi, postavlja se pitanje da li Radnik može do boda i u duelu sa Vojvodinom u Novom Sadu. Utakmica je zakazana za subotu, 18. novembar, od 17 sati, na stadionu “Karađorđe”.

Surduličani su na 9. mestu, zbog “šarenih” rezultata tokom cele sezone, ali su u duelima sa Voždovcem, a pogotovu Spartakom, pokazali da imaju potencijala za mnogo više. Tako je trener Radnika Simo Krunić rekao da je samopouzdanje ekipi mnogo poraslo, ali da bi im sa ekipom kakva je Vojvodina i bod značio.

Poslednje dve pobede podigle su nas i psihički, to nam je ulilo dosta samopouzdanja pred novo kolo, ali pred polazak na ovo teško gostovanje imamo u vidu da idemo timu sa kojim teško prolaze mnoge ekipe. Vojvodina ima dobru ekipu i u duelu sa njom moramo spojiti uloženi trud iz prethodnih kola, da bi se nadali povoljnom rezultatu - kaže Krunić.

Sa druge strane, tim sa “Karađorđa” ne beleži sjajne rezultate u poslednje vreme. Uprkos tome što su na 3. mestu, u poslednja 4 kola, oni su uspeli da pobede samo Rad, dok su izgubili od Čukaričkog i odigrali nerešeno sa Zemunom i Radničkim.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: