Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 6. 5. 2020.

| Sport

Superliga kreće 30. maja bez plej-ofa i plej-auta, Kup po planu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Stadion Čair
Superligaši i prvoligaše se vraćaju na teren 30. maja; foto: A. Trajković

Na osnovu glasova većine klubova, među kojima je bio surdulički Radnik, ali ne i niški Radnički, odlučeno je da se zbog epidemije virusa korona ne igraju plej-of i plej-aut ni Super, ni Prve lige. Odbor za hitna pitanja odlučio je da se odigraju preostala četiri kola regularnog dela prvenstva, i to od 30. maja do 20. juna, dok će se Kup igrati po planu.

U Fudbaskom savezu Srbije su saopštili da je samo pet klubova glasalo za to da se održi i doigravanje, a redom oni koji su u zoni plej-ofa: Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, niški Radnički i subotički Spartak. Ostalih 11 klubova bilo je za sistem od svega četiri kola.

Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije. Kup Srbije igraće se po planu. Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun (četvrtfinale), 10. jun (polufinale) i 24. jun (finale) - saopštili su u FSS-u.

Ista situacija kao sa Superligom je i sa Prvom, igraće se još četiri kola, što je dva predstavnika juga - pirotski Radnički i vranjski Dinamo ostavilo samo sa matematičkim šansama za plasman u baraž.

Mlađe kategorije i niži rangovi takmičenja neće se nastaviti, kažu u FSS, pa će ispasti ili ući u viši rang oni koji su trenutno na pozicijama koje vode tamo. Tako će iz Srpske lige istok u jedinstveni rang takmičenja Jagodina, a njen prvi pratilac, Budućnost iz Popovca, ostaće "kratkih rukava".

U saopštenju se ne navode šta će se dešavati sa futsal ligama.

Podsetimo, ideji da se prvenstvo nastavi, ali bez plej-ofa, niški Radnički se snažno usprotivio i pre konačne odluke, istakao da to ne bi bilo regularno i pripretio da će u tom slučaju nastupiti sa drugom postavom, pa čak i razmotriti opciju da pusti igrače iz Omladinske škole da se nadmeću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bikovi

    21:56 // 6. 5. 2020.

    Je l' istina da Čair prokišnjava i pored tolikih radova?

    • Istina

      12:43 // 7. 5. 2020.

      Jos pitas... Prokisnjavaju sve nove tribine. Moze se reci da su u katastrofalnom stanju a odgovorni za to stanje se ne kaznjavaju.
      Da napomenem da su tada za rekonstrukciju tih (tri) tribina bili zaduze i tadasnji vecnik za sport Milan Pesic, Branislav Jovanovic (za izgradnju), MD Gradnja (izvodjac radova)...

  • DP

    21:29 // 6. 5. 2020.

    Videćemo da li će Radnički održati obećanje i bojkotovati nastavak tralala-lige. Ili je promenio mišljenje usled nekih čudnih okolnosti.

  • Dejan

    19:18 // 6. 5. 2020.

    Iza ovakve odluke indirektno stoje dva najveća režimska kluba (jednima titula a drugima kup), ali doći će na naplatu ne igranje fudbala vlro brzo kada krenu kvalifacije za LE i LŠ.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: