Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Superliga

  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

    Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

    (1) detaljnije
  • Radnički

    Novi poraz Radničkog - sudija svirao penal Nišlijama, pa promenio zbog VAR-a

    Ni promena šefa stručnog štaba nije pomogla fudbalerima Radničkog iz Niša da prekinu lošu seriju pošto su u Kruševcu poraženi od Napretka (1:0) u 26. kolu Superlige. Ovo je četvrti poraz u nizu Nišlija kojima je u 98. minutu sudija dosudio penal, a onda nakon konsultacija sa VAR sobom, promenio odluku.

    (15) detaljnije
  • Dejan Joksimović

    Radnički sa novim trenerom igra u Kruševcu: Ne postoji čarobni štapić, potrebno je vreme

    Četvrti put, ali sa trećim trenerom, niški Radnički ima novi početak ove sezone - novi šef stručnog štaba Dejan Joksimović promovisan je na "Čairu", a prvi zadatak mu je igranje u Kruševcu protiv Napretka. Joksimović kaže da je situacija delikatna i da ne postoji čarobni štapić već je ovo proces za koji je potrebno vreme. Utakmica 26. kola Superlige je u nedelju, 17. marta od 20 sati.

    (9) detaljnije
  • zvezda, radnicki, foto jelena misic

    Radnički bez trenera izgubio u Nišu, Zvezda slavila i preuzela prvo mesto na tabeli

    Predvođeni nekadašnjim sportskim direktorom Aleksandrom Jovanovićem, dok ne dođe novi šef stručnog štaba, destkovani fudbaleri Radničkog poraženi su rezultatom 2:0 (1:0) u 25. kolu Superlige od beogradske Crvene zvezde . Crveno-beli su ovim trijumfom preuzeli vodeće mesto na tabeli, a Radnički je pao na 14. poziciju.

    (14) detaljnije
  • Radnički, Jamkam

    Radnički dočekuje Zvezdu koju nije pobedio više od decenije

    Ostavka doskorašnjeg šefa stručnog štaba, očekivanje dolaska novog trenera, sportski direktor koji će voditi utakmicu, dva poraza zaredom su deo atmosfere u kojoj Radnički dočekuje aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu, ekipu koju skoro 11 godina nije pobedio u najvišem rangu. Utakmica 25. kola Superlige je danas od 19 sati, a ulaznice su u prodaji na biletarnicama hale i stadiona "Čair".

    (11) detaljnije
  • Radnicki

    Bivši trener kragujevačkog Radničkog preuzima niški

    Nekadašnji trener kragujevačkog Radničkog Dejan Joksimović trebalo bi da preuzme niški Radnički posle meča koji u sredu, 13. marta igra sa Crvenom zvezdom, kaže Dragan Marković, predsednik Upravnog odbora niškog kluba. On bi trebalo da preuzme ekipu posle duela sa crveno-belim gde će na klupi najverovatnije biti Aleksandar Jovanović, nakon ostavke Nikole Trajkovića.

    (6) detaljnije
  • Ja sam tu da se borim za tebe, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic

    Radnički traži hitan sastanak sa Draganom Džajićem i rukovodstvom FSS-a

    Dan nakon poraza od Železničara iz Pančeva (3:2) i ostavke šefa stručnog štaba Nikole Trajkovića, rukovodstvo Fudbalskog kluba Radnički iz Niša saopštilo je da zahteva hitan sastanak sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Draganom Džajićem, potpredsednikom Branislavom Nedimovićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem.

    (20) detaljnije
  • nikola trajkovic, foto jelena misic

    Nikola Trajković drugi put u ovoj sezoni podneo ostavku u Radničkom

    Ubrzo nakon poraza Radničkog od Železničara u Pančevu (3:2) u 24. kolu Superlige šef stručnog štaba kluba iz Niša Nikola Trajković podneo je ostavku, kažu iz Radničkog. Nikola Trajković je rekao da je "ovo što se danas desilo velika sramota za srpski fudbal, više ne želi da bude deo ovog mulja i zato je odlučio da napusti srpski fudbal". Iz Radničkog se nisu oglašavali ko bi mogao da ga zameni.

    (20) detaljnije
  • radnicki, nis, foto jelena misic

    Niški Radnički poražen u Pančevu, Trajković najavio odlazak iz srpskog fudbala

    Drugi put zaredom fudbaleri Radničkog poraženi su u Superligi - Železničar je poveo, Nišlije preokrenule, pa primile sporan gol, a na kraju Pančevci golom u nadoknadi zabeležili trijumf rezultatom 3:2. Šef stručnog štaba Radničkog Nikola Trajković izjavio nakon meča da odlazi iz srpskog fudbala, zauvek.

    (6) detaljnije
  • Nikola Trajković

    Trajković: "Ovo nije trka na 100 metara, već maraton"

    Posle poraza od poslednjeplasiranog surduličkog Radnika igrači Radničkog iz Niša igraju sa pretposlednjim Železničarom iz Pančeva u 24. kolu Superlige. Meč je u subotu, 9. marta u Pančevu, a šef stručnog štaba Nišlija Nikola Trajković kaže da ništa nije izgubljeno i da "imaju još petnaestak utakmica do kraja, a moraju biti pravi u svakoj narednoj".

    (8) detaljnije
  • radnik, radnicki, foto jelena misic

    Posle dva trijumfa, poraz Radničkog od poslednjeg - surdulički Radnik slavio na "Čairu"

    Nisu uspeli fudbaleri niškog Radničkog da materijalizuju dva vezana trijumfa pošto su na svom terenu rezultatom 3:0 (0:0) poraženi od poslednjeplasiranog Radnika iz Surdulice kome je to druga pobeda ove sezone.

    (38) detaljnije
  • Radnički

    Derbi juga u nedelju u Nišu - Radnički dočekuje Radnik

    Nakon dve vezane pobede fudbalere Radničkog očekuje duel sa surduličkim Radnikom, poslednjeplasiranim timom Superlige, a taj susret 23. kola elitnog ranga je u nedelju, 3. marta na stadionu "Čair". U niškom taboru se nadaju nastavku dobre serije, a iz komšijskog kažu da ih očekuje veliki izazov.

    (6) detaljnije
  • Radnicki

    Druga pobeda zaredom niškog Radničkog - pao IMT u Beogradu

    Prvi put ove sezone Radnički iz Niša zabeležio je drugu pobedu u nizu, a drugi put u Superligi Nišlije su savladale IMT. U 22. kolu Superlige "Real sa Nišave" je rezultatom 3:0 (0:0) slavio u Beogradu, pa se sa 23 boda trenutno nalazi na 12. poziciji na tabeli.

    (10) detaljnije
  • fudbal, sudija

    Zbog gađanja sudija i komentarisanja suđenja protiv Radničkog pokrenuti postupci

    Protiv Fudbalskog kluba Radnički iz Niša pokrenuti su postupci zbog komentrisanja suđenja i zbog propusta u organizaciji meča sa Javorom nakon kog su glavni sudija Momčilo Marković i sudije polivani vodom i sokovima i gađani sitnim predmetima, prenosi Sport klub. Iz Fudbalskog saveza Srbije ne odgovaraju na pitanja, a eventualne odluke o kaznama se očekuju na narednoj sednici Disciplinske i etičke komisije.

    (3) detaljnije
  • Radnik Surdulica

    Radnik u subotu dočekuje lidera Partizan, karte do 500 dinara

    U subotu, 24. februara fudbaleri Radnika iz Surdulice dočekaće beogradski Partizan u 22. kolu Superlige, a ulaznice po cenama od 250 do 500 dinara u prodaji su u centru Surdulice i na blagajnama stadiona na dan utakmice.

    detaljnije
  • nikola trajkovic, radnicki, foto jelena misic

    Trajković: Svaka naredna utakmica Radničkog nosi 6 bodova"

    Pred Radničkim je niz utakmica protiv rivala iz donjeg dela tabele, a kako ističe Nikola Trajković, šef stručnog štaba kluba iz Niša, "svaka od tih utakmica ne nosi tri boda, nego šest". Novo, 22. kolo Superlige otvoriće u petak, 23. februara duel beogradskog IMT-a i Radničkog, a Trajković dodaje da je takmičarski cilj trenutno ispred igračkog.

    (2) detaljnije
  • fk radnicki, pobeda, foto jelena misic

    Radnički: Ako smetamo kombinacijama, kažite, istupamo iz Superlige

    Nezadovoljni suđenjem Momčila Markovića na meču sa Javorom koji je Radnički dobio rezultatom 1:0 Uprava kluba iz Niša reagovala je saopštenjem u kom tvrdi da klub "očigledno nikada ne može da dobije protivnika kada sudi Marković" i da, "ako smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bi da im se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Superlige". Niški klub tvrdi da je glavni sudija imao i verbalni sukob sa decom koja su bila na tribini "Čaira", a da li će ovaj meč biti "pod lupom" i hoće li odgovoriti Sudijska komisija pitanja su koja su novinari poslali Fudbalskom savezu Srbije.

    (13) detaljnije
  • bamidele, radnicki, foto jelena misic

    Radnički golom Bamidelea slavio na "Čairu" - peti trijumf Nišlija u sezoni

    Na drugom meču zaredom novajlija, a može se sada reći i pojačanje Radničkog, Jusuf Bamidele postigao je gol, a pogodak Nigerijca u 25. minutu doneo je pobedu ekipi iz Niša (1:0) nad Javorom iz Ivanjice. Radnički se trijumfom u 21. kolu Superlige popeo za jednu poziciju na tabeli i sada je 14. što je iznad zone ispadanja. Uz pobedu Nišlija, utakmicu obeležili pas koji je ušetao na teren, semafori koji ne rade i poruka "meraklija" zbog Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

    (11) detaljnije
  • Radnički Niš (3)

    Radnički želi da protiv Javora na "Čairu" popravi utisak sa početka prolećnog dela sezone

    Želju da vrati Javoru za poraz u jesenjem delu sezone (1:0) i da popravi utisak sa početka ove polusezone nakon poraza od Radničkog u Kragujevcu (3:2) imaju fudbaleri i stručni štab Radničkog iz Niša. U nedelju, 18. februara od 17 sati "Real sa Nišave" će ugostiti Javor i pokušati da upiše prve bodove u 2024. godini.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: