Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 17. 9. 2022.

| Sport

Suspenzija istekla, Dragan Antić Recko se vraća trenerskom poslu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
recko
Vraća se trenerskom poslu; foto: Lj. F.

Kazna izbacivanja iz fudbala na 18 meseci, koju je marta 2021. godine donela Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, istekla je Draganu Antiću - Recku. Kako kaže za Južne vesti, želja mu je da se vrati trenerskom poslu i već ima ponude nekoliko klubova iz zemlje i inostranstva.

Tri kazne u sezoni 2020/21. imao je Antić, tadašnji šef stručnog štaba Dinama iz Vranja, a treća je bila drakonska - godinu i po dana van fudbala. Ona je istekla 13. septembra i popularni Recko sada može da se nađe pored terena vodeći neku od ekipa.

Na klupu Dinama se neće vratiti, a drugih ponuda već ima.

Imam nekih ponuda iz Belgije, Mađarske i niže nemačke lige. Pregovaram sa nekim timovima iz Srbije, mislim da ću se brzo vratiti trenerskom poslu. Ne interesuje me Prva liga, samo superligaški klubovi - kaže Antić.

Na poslednju kaznu FSS-a žalio se Sudu za sportsku arbitražu, sa sedištem u Lozani. Kažnjen je marta prošle godine, zbog nesportskog ponašanja na prvoligaškom meču Trajala i Dinama. recko Tri kazne u sezoni 2020/21.

Borio sam se protiv velikog zla ove 4 godine, kažnjavali su me ni zbog čega. Podneo sam tužbu u CAS-u i čekam odluku, očekujem da dobijem sigurno. Onda ću da tužim Fudbalski savez Srbije. Četiri godine pričam o nameštanjima u srpskom fudbalu i da je politika previše ušla, a tek sada se više govori o tome. Ako hoćemo da fudbal ide pravim tokom, mora politika da se izbaci iz njega - kaže Recko.

Nakon njegove suspenzije vranjski klub je ispao iz Prve lige Srbije, da bi u toku naredne sezone samoinicijativno napustili i Srpsku ligu.

Klub se sada takmiči u Pčinjskoj okružnoj ligi, takmičenja koje još nije krenulo. Antić, iako više formalno nije ni na jednoj funkcija u tom klubu, kaže da Dinamo opstati i da neće uspeti namera mnogih da taj klub više ne postoji.

Igramo sa našim omladincima, iako liga nije krenula jer nema sudija. Osnovali su klub Dinamo jug, samo da bi uništili Dinamo Vranje, klub velike tradicije. Namera im je da "kupovinom mesta" napreduju - kaže Antić.

Dotakao se trener i predstojećih izbora u Fudbalskom savezu regiona Istočne Srbije i za predsednika FSRIS-a, umesto Novice Tončeva koji je do sada obavljao tu funkciju, predlaže Dragišu Binića.

Predsednik RIS-a treba da bude legenda srpskog fudbala, a ne neki anonimusi koji ne znaju da li se fudbal igra rukama ili nogama - kaže Recko.

On se sada sigurno neće vraćati na klupu Dinama, pa se čeka da se vidi koji će mu klub biti naredni u karijeri.

Sem Dinama trenirao je i nemački Spejer, kruševački Napredak, makedonski Ohrid, Bežaniju iz Beograda, te zaječarski Timok i Radnički iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Proruski aktivista

    10:35 // 19. 9. 2022.

    Ko njemu nudi angazovanje iz inostranstva ?Ako je Prcilovica inostranstvo,onda ok.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: