Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Svetislav Pešić

  • svetislav pesic, kosarka, nis, jul 2022, foto jv jelena misic

    Selektoru Pešiću počasni doktorat od niškog Univerziteta

    Košarkaškom treneru i aktuelnom selektoru srpske košarkaške reprezentacije Svetislavu Pešiću dodeljena je titula počasnog doktora Univerziteta u Nišu. Kako se navodi u odluci, Pešiću se počasni doktorat dodeljuje za naročite zasluge za razvoj i afirmaciju sporta, ne samo u Srbiji, već i u svetu.

    (4) detaljnije
  • svetislav pesic, foto fiba

    Svetislav Pešić u Nišu: Porodica i obrazovanje predslov za vrhunskog sportistu

    Na panel diskuji “Uloga trenera u razvoju motivacije kod mladih sportista” koja je održana u niškom Naučno-tehnološkom parku, jedan od učesnika bio je i selektor muške košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić. On je govorio o prioritetima u sportu, ali važnosti uticaja porodice i obrazovanja, bez kojih je uspeh nemoguć.

    (4) detaljnije
  • svetislav pesic i stefan jovic, foto fiba

    Južnjaci u Niš i Pirot donose svetsko srebro što se zlati

    Otpisani pre početka šampionata, sada slavljeni kao heroji nacije, košarkaši Srbije postali su vicešampioni sveta. Sjajnim igrama, timskim duhom, verom u sebe na Svetskom prvenstvu na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, ekipa Piroćanca selektora Svetislava Pešića vratila je Srbiji nadimak - "zemlja košarke". Na parketu jedan od najzaslužnijih bio je Nišlija Stefan Jović, a pomoć selektoru pružio je pomoćni trener Oliver Kostić iz Pirota.

    (6) detaljnije
  • Stefan Jović

    Nišlija i Piroćanac u pohodu na Manilu

    Nišlija Stefan Jović jedan je od 12 igrača košarkaške reprezentacije Srbije na spisku selektora Piroćanca Svetislava Pešića, koja će igrati na Svetskom prvenstvu koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Prvi meč Srbija igra 26. avgusta protiv Kine.

    (7) detaljnije
  • 20230218_130734

    Svetislav Pešić: Popularnost košarke u Srbiji ne prati potencijal, mladi igrači nemaju adekvatnu ligu za razvoj

    Kao uvod u večerašnje finale Kupa Radivoja Koraća u kome će se od 21 sat u hali ”Čair” sastati Crvena zvezda i Mega bila je i diskusija selektora košarkaške reprezentacije Svetislava Pešića koji kaže da je košarka u Srbiji izuzetno popularna, ali da i pored toga ima sve manje mladih i talentovanih igrača. Kao jedan od razloga za to popularni Kari istakao je činjenicu da Srbija nema jaku košarkašku ligu u kojoj bi mladi igrači i treneri mogli da se ravijaju.

    (12) detaljnije
  • Stefan Jović

    Niški košarkaš na spisku Karija Pešića za mečeve reprezentacije

    Za dva kvalifikaciona meča za odlazak na Svetsko prvenstvo ovog leta u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, selektor Srbije Svetislav Pešić pozvao je i 32-godišnjeg Nišliju Stefana Jovića. Srbija će 24. februara igrati protiv Grčke u Atini, a tri dana kasnije sa Velikom Britanijom u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • svetislav pesic, kss, nis, foto kss

    Selektor Kari Pešić o mladim igračima i modernoj košarci na diskusiji u Nišu

    U danu finala Kupa Radivoja Koraća, koji se 18. put održava u Nišu, u velikoj sali Univerziteta u Nišu u subotu, 18. februara će biti održana panel diskusija "Košarka – aktuelni trenutak" na kojoj će glavni govornik biti selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić. Na panelu će govoriti i Miodrag Kocić, profesor košarke na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

    (9) detaljnije
  • Stefan Jović

    Selektor Piroćanac saopštio spisak i Nišlija se vraća u reprezentaciju

    Za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će Srbija igrati sa Velikom Britanijom u Njukaslu i Turskom u Beogradu selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić pozvao je 24 igrača među kojima je i Nišlija bez kluba Stefan Jović.

    detaljnije
  • srbija belegija, mec, nis, jul 2022, foto jv jelena misic

    Svetislav Pešić: Košarka u Srbiji za 20 godina slabo napredovala

    Problemi u sprskoj košarci su višestruki, žiivmo u prošlosti, previše smo u prošlosti, nemamo kontinuitet, rekao je selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić, pre meča sa Belgijom, koji su košarkaši Srbije izgubili rezultatom 74:73 u Nišu. Selektor je pričao o stanju u srpskoj košarci za koju kaže da je slabo napredovala u odnosu na 2001. i 2002. kada je vodio selekciju do evropskog i svetskog zlata.

    (5) detaljnije
  • Vanja Marinković

    Košarkaši Srbije večeras u "Čairu" dočekuju Belgiju

    Niš će večeras biti domaćin poslednjeg kola prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kom košarkaši Srbije dočekuju Belgiju. Meč počinje u 21 sat, karata skoro nema u prodaji, a selektor Srbije Svetislav Pešić kaže da su uslovi u Nišu dobri.

    (5) detaljnije
  • Nikola Jokić

    Kari Pešić: Jokić je jedan od retkih koji je poželeo sreću reprezentaciji

    "Mi smo procenili, pošto nam je Nikola Jokić potreban za Evropsko prvenstvo, da on počne pripreme 4. avgusta sa timom i da ne igra u ovom prozoru", rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić pred meč sa Belgijom koji se u nedelju igra u Nišu. Jokić je jedan od retkih, dodaje Pešić, koji je poželeo sreću pred meč sa Letonijom u četvrtak i podržao ekipu.

    (4) detaljnije
  • konferencija, reprezentacija, foto kss

    Košarkaše Srbije raduje što će hala "Čair" biti puna, još malo karata biće u prodaji

    Još oko 50 karata, najavljuju iz Košarkaškog saveza Srbije, biće pušteno u prodaju za meč košarkaških reprezentacija Srbije i Belgije, koji će biti odigran u nedelju, 3. jula od 21 at u hali "Čair" u Nišu. Hala će, prema najavama, biti puna, a selektora Srbije Svetislava Pešića i igrača Ognjena Jaramaza to mnogo raduje.

    (2) detaljnije
  • piksi i vucic, foto fss

    Karađorđeva zvezda za Piksija i Karija Pešića

    "Ovo su vremena jednog velikog i teškog svetskog istorijskog takmičenja, u kome Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno jaka, mudra i složna", rekao je Nišlija Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije, na svečanosti u Palati Srbije kada je primio orden Karađorđeve zvezde drugog stepena za naročite zasluge. Isti orden dobio je i Piroćanac Svetislav Kari Pešić, selektor košarkaša, koji kaže da na priznanje gleda kao na motiv više.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: