Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 3. 3. 2017.

| Sport

“Svetosavski turnir u odbojci” ponovo u hali Čair

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Odbojka
Školama koje su došle do finala biće potrebna velika pomoć publike; foto: flickr/der-roe

Nakon dva i po meseca nadmetanja, u toku kojih je odigrano 85 mečeva, "Svetosavski turnir u odbojci" došao je do završne faze i na redu su borbe za prvo i treće mesto. Ovi mečevi će biti odigrani u hali “Čair” u nedelju, 5. marta od 9 sati.

Hala će biti podeljena na dva terena: na jednom će igrati osnovci, a na drugom srednjoškolci.

Osnovna škola "Sveti Sava" imaće predstavnike u finalu i u konkurenciji dečaka i devojčica, a protivnici su "Dušan Radović" i "Miroslav Antić". Sa druge strane, kod devojaka će se za titulu prvaka boriti gimnazije iz iste zgrade "Stevan Sremac" i "Bora Stanković", dok će kod momaka to biti Ekonomska i Elektrotehnička škola "Nikola Tesla".

Pehare i medalje će dobiti najbolji timovi i pojedinci, a Yumis se jedini odazvao pozivu za sponzorstvo i, kako kaže jedan od organizatora Milica Lošić, dodeliće poklon pakete svim učesnicima. Ona se nada i da će biti puna hala, te da će to privući još firmi sledeće godine.    

Mi koji smo malo stariji znamo šta je to značilo nama, jer je to bio spektakularan događaj na kome se skupljalo po dve-tri hiljade ljudi. Zato imamo i nagradne igre za najmlađu publiku, a cilj nam je da i njih animiramo - priča Lošićeva.

Na "Svetosavskom turniru" takmičile su se sve srednje škole iz Niša, kao i više od polovine osnovnih, odnosno njih 21.


Vraćanje nekadašnjeg sjaja takmičenju

Tokom 23 godine, koliko dugo se niški đaci na "Svetosavskom turniru u odbojci" bore za svoju školu i tim, njegova popularnost po pitanju publike, ekipa, nagrada i organizacije se menjala.

Nekada su tribine niške hale bile prepune na završnici ovog turnira, odakle su osnovci i srednjoškolci bodrili svoje drugove, a cilj je, kako kažu organizatori, vratiti takvu atmosferu i zainteresovati decu za sport.

Ove godine se potenciralo na završnom turniru u hali, gde može da dođe i publika, jer smatramo da ta deca koja igraju treba da imaju osećaj da je to značajno, jer i jeste. To će animirati i drugu decu da se bave sportom, jer je ideja da i deca iz škola u kojima nijedan klub ne drži treninge igraju odbojku - kaže Lošićeva.

Zato se ovo takmičenje, posle pauze od nekoliko godina, ponovo igra u najvećoj niškoj hali, što omogućava više publike i pravu sportsku atmosferu.

Ulaz na utakmice je besplatan, ali će pored vrata biti kutija za donacije. One mogu biti novčane, ali bi bilo lepo doneti i nešto od stare garderobe, obuće ili knjiga, a sve će otići najugroženijim porodicama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: