Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 2. 3. 2022.

| Sport

Svetozarević: Ispadanje iz lige bila neminovnost, uz pomoć države i Grada želimo ekspresan povratak u Superligu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
dragan svetozarevic, ok nis, januar 2020, nis, foto jv vanja keser
Trener niškog tima očekuje brz povratak u Superligu; foto: JV / Vanja Keser

Nekoliko utakmica pre kraja sezone bilo je jasno da će odbojkaši Niša ispasti iz lige, s obzirom na to da su u celom šampionatu upisali samo jednu pobedu. Da je selidba u niži rang realnost niškog tima, za Južne vesti rekao je trener Dragan Svetozarević, kao i da je u završenoj sezoni afirmisano nekoliko mladih igrača, te da je klub zahvaljujući pomoći države i Grada već sada stabilizovan. Očekuje ekspresan povratak u Superligu i da Niš vrlo brzo opet ima predstavnika u evropskim takmičenjima.

I pre početka sezone trener OK Niš Dragan Svetozarević, zbog smanjenja budžeta, najavio je veliku borbu za opstanak u eliti. Klub su napustili najbitniji igrači iz prethodne sezone, a zamene nisu dovedene, pa su u niškom timu morali da se oslone na mlade domaće igrače koji nisu uspeli da izbore opstanak.

Sa jednom pobedom u celom šampionatu ne možete da opstanate u ligi. Skoncentrisali smo se na naše mlade igrače, kojima će ova sezona mnogo značiti. Od direktnih konkurenata smo gubili vrlo tesno, što je pokazatelj da nam je nešto nedostajalo. Finsijska situacija i smanjenje budžeta su nam mnogo otežali put ka opstanku, ali i pre par godina se dogodila slična situacija, tako da nećemo očajavati - rekao je Svetozarević.

On dodaje i da je pomoć države i Grada kasno stigla, što se ove sezone tiče, ali da je klub sada stablizovan, te da očekuje da se Niš već u narednoj sezoni bez većih problema vrati u Superligu.

S budžetom na početku sezone nismo mogli da pokrijemo ni dugove koje smo imali. Pomoć države i Grada je kasno stigla što se ove sezone tiče. Pokušali smo sa dovođenjem stranih igrača, ali nismo imali dovoljno vremena. Ono što raduje jeste da je klub sada u potpunosti stabilizovan, da nemamo finansijske probleme, pa ćemo pokušati da za narednu sezonu napravimo tim koji će se ekpresno vratiti u Superligu - kaže trener niškog tima.

Odbojkaši Niša ove sezone takmičili su se i u Kupu izazivača, gde su stali već na samom startu. Ponovnom izlasku u evropska takmičenja nada se strateg Nišlija, kao i da će se njegov tim uskoro opet boriti za najviši plasman u Superligi.

Ovo je bila viša sila, ali ako naporno radimo i afirmišemo mlade igrače, bićemo opet u vrhu srpske odbojke, boriti se za plasman među 4 najbolje ekipa. To će ponovo doneti i plasman u evropska takmičenja, što Niš kao grad zaslužuje - završio je Svetozarević.

Podsetimo, Svetozarević je i odbronik SNS-a u niškoj Skupštini, a zbog slabog ulaganja u sport, sredinom decembra 2021. nije hteo da glasa za predloženi budžet.

Njegov govor za skupštinskom govornicom izazvao je i reakciju gradonačelnice Dragane Sotirovski, koja je rekla da je Svetozareviću govor pisao neko drugi. Ipak, krajem godine, Gradsko veće raspodelilo je klubovima skoro 200 miliona dinara, kao pomoć države.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • VAR tehnolog

    21:28 // 4. 3. 2022.

    Kakav demagog ! Sve su drugi krivi !Otisao bi on, al nikome ne treba los trener,sedi tu, nit orao ,nit kopao, padne crkavica ! Ispada, dobro je sto smo ispali, tek sada ima da bude procvat kluba, kao da drugi ne znaju da igraju odbojku, nemaju pare i da imaju zelju da igraju u najjacoj ligi ! Ostavka !!!

  • Libero

    03:46 // 3. 3. 2022.

    Kao i ceo sns pre bi crko nego podneo ostavku,cestitam obraz djon

  • Libero

    23:24 // 2. 3. 2022.

    Slika i prilika SNSa,doso zajahao klub,i ne zna i ne zeli da ode,kao stecajni upravnik Stevica Kurcubic

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: