Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Svetsko prvenstvo

  • Stefan Stanojević

    Niški karatista počinje borbe na Svetskom prvenstvu

    Jedini predstavnik Niša na Svetskom prvenstvu za seniore biće Stefan Stanojević, 20-godišnji borac Karate kluba Niš. On će se takmičiti u borbama do 60 kg.

    detaljnije
  • futsal Srbija Ukrajina

    Vranje domaćin futsalerima Srbije i Ukrajine

    Futsal reprezentaciju Srbije očekuju dva meča sa Ukrajinom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a prvi duel na programu je u petak, 6. oktobra, od 16 sati u Vranju.

    detaljnije
  • svetislav pesic i stefan jovic, foto fiba

    Južnjaci u Niš i Pirot donose svetsko srebro što se zlati

    Otpisani pre početka šampionata, sada slavljeni kao heroji nacije, košarkaši Srbije postali su vicešampioni sveta. Sjajnim igrama, timskim duhom, verom u sebe na Svetskom prvenstvu na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, ekipa Piroćanca selektora Svetislava Pešića vratila je Srbiji nadimak - "zemlja košarke". Na parketu jedan od najzaslužnijih bio je Nišlija Stefan Jović, a pomoć selektoru pružio je pomoćni trener Oliver Kostić iz Pirota.

    (6) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 9

    Polufinale i kvalifikacije na Svetskom prvenstvu za Stašu Gejo

    Na Svetskom prvenstvu u sportskom penjanju, koje se održava u švajcarskom gradu Bernu, jedini predstavnik Srbije je Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. 25-godišnja Nišlijka nastupila je u dve discipline - težinskom penjanju (lid) i bolderu, ali nije uspela da se domogne finala.

    (1) detaljnije
  • Nikola Trajković Filip Trajković džiju-džicu

    Borac iz Aleksinca ponovo prvak sveta, medalju osvojio i njegov brat

    Na Svetskom prvenstvu u Mongoliji, Aleksinčanin Nikola Trajković odbranio je prošlogodišnju titulu prvaka sveta u borilačkom sportu džiju-džicu, u kategoriji do 85 kilograma. Njegov brat Filip Trajković osvojio je bronzu u kategoriji do 94 kilograma i nastupaće kao predstavnik Srbije na Svetskim kombat igrama u Saudijskoj Arabiji.

    (1) detaljnije
  • rukomet reprezentacija

    Bronza za Srbiju na Svetskom rukometnom prvenstvu za gluve, u reprezentaciji i trojica Nišlija

    Rukometna reprezentacija gluvih Srbije osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Danskoj, a među članovima tima su i Uroš Stojković, Božidar Nikolić i Aleksandar Stojković iz Niša. Oni su u meču za bronzu pobedili selekciju Turske rezultatom 29:20.

    detaljnije
  • Saska-Sokolov---FB-profil-Saske-Sokolov.jpg

    Nova medalja za Piroćanku na Svetskom prvenstvu u paraatletici

    Nakon drugog mesta i srebrne medalje u disciplini bacanja koplja, Piroćanka Saška Sokolov osvojila je isto odličje i u trci na 200 metara na Svetskom paraolimpijskom prvenstvu koje se održava u Parizu.

    detaljnije
  • Mateja Dodić

    Leskovčanin i Vranjanac ostali bez medalje, mladi rukometaši četvrti na svetu

    Juniorska rukometna reprezentacija Srbije, koju je kao kapiten predvodio Leskovčanin Uroš Simić, a u timu se nalazio i Vranjanac Mateja Dodić, nije uspela da se domogne medalje na Svetskom prvenstvu, pošto je u utakmici za 3. mesto poržena od selekcije Islanda rezultatom 27:23.

    (1) detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 2

    Srbija na Svetskom prvenstvu: Leskovčanin kapiten, Vranjanac na desnom krilu

    Nakon bronzane medalje na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu juniorska rukometna reprezentacija će danas od 14:45 protiv Čilea početi nastup na Svetskom prvenstvu. Tim sa klupe predvodi trener Dubočice Đorđe Teodorović, koji je kapitensku traku poverio Leskovčaninu Urošu Simiću, dok je neizostavni deo reprezentacije i Vranjanac Matija Dodić.

    detaljnije
  • Stefan Dodić, rukomet

    Vranjanac Stefan Dodić na spisku selektora za Svetsko prvenstvo u rukometu

    Nakon što je na letos održanom Evropskom juniorskom prvenstvu poneo priznanje najkorisnijeg igrača, Vranjanac Stefan Dodić sa sjajnim partijama nastavio je i u dresu PPD Zagreba, što ga je svrstalo među 23 igrača na koje će selektor Srbije Toni Đerona računati tokom priprema za Svetsko prvenstvo koje će od 11. do 29. januara biti odigrano u Poljskoj i Švedskoj.

    detaljnije
  • lopta fudbal Niš

    Nišlije pred Brazil: veruju u reprezentaciju Srbije i "južnjačku drskost" svog Piksija

    Davno se nije dogodilo da utemeljeno vlada pozitivno mišljenje i dobra atmosfera oko naše fudbalske reprezentacije. Nišlija Dragan Stojković Piksi vratio je veru u "orlove", doneo južnjački temperament, preneo svoju igračku hrabrost i učinio da svi sa nestrpljenjem, ali i tremom čekaju večerašnju utakmicu sa Brazilom na Svetskom prvenstvu Kataru (20 sati). Poznate Nišlije, sportisti, pisci, političari - Lidija Mihajlović, Dejan Deksa Stojiljković, Miljan Ž. Veselinović, Đorđe Stanković i Bratislav Bata Vučković saglasni su u jednom - Piksi sa svojom ekipom može da donese uspeh.

    (1) detaljnije
  • Mila Nikolić

    Mila Nikolić posle Evrope pokorila i svet - sedmogodišnja Leskovčanka prvak sveta u karateu

    Posle čak četiri evropske medalje 7-godišnja Mila Nikolić u svoju bogatu riznicu najsjajnijih odličja dodala je još dva zlata i to sa Svetskog prvenstva u ITKF karateu održanog u Skoplju. Sa zlatnim medaljama oko vrata iz Skoplja vratile su se i Maša Kostić i Lena Zlatanović, koje su se okitile i sa po jednim srebrom, a vicešampion sveta postao je i Lazar Arsić

    (2) detaljnije
  • Nikola Trajković i Dragan trener

    Aleksinački borac prvak sveta

    Nakon uspeha na svetskim igrama i titula prvaka Evrope i Srbije 25-godišnji Nikola Trajković iz aleksinačkog kluba N&F osvojio je titulu prvaka sveta u kategoriji do 85 kg u borilačkom sportu džiju-džicu. On je prvi u istoriji koji je "osvojio sve" u jednoj godini, a tokom njegove 17 godina duge karijere trenirao ga je otac Dragan koji je i selektor reprezentacije Srbije koja je na Svetskom prvenestvu u Abu Dabiju osvojila dve medalje.

    (5) detaljnije
  • IMG-0651167fbd178a13d0b0f7f68eba5f18-V

    Vlasotinačkog karatistu ni upala pluća nije sprečila da postane svetski prvak

    Tokom priprema za Svetsko prvenstvo u karateu Vlasotinčanin Milan Đorđević je zbog upale pluća 15 dana proveo u leskovačkoj Bolnici, što ga ipak nije sprečilo da se iz Češke vrati sa titulom svetskog prvaka u katama, dok je u borbama osvojio srebrnu medalju.

    detaljnije
  • svetsko prvenstvo belgija, ribolov 6, foto milos petkovic

    Reprezentacija Srbije predvođena Nišlijama svetski prvak u ribolovu

    U neizvesnoj završnici, u konkurenciji 23 ekipe na Svetskom prvenstvu u Belgiji u fider ribolovu, reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju, a ekipu su predvodile Nišlije selektor Dušan Veljković i trener reprezentacije Miloš Petković. Srbija je svetski prvak i u pecanju na plovak, a retko se dešava da jedna zemlja objedini titule. Trener reprezentacije Miloš Petković kaže da ih je to uspeha vodio timski duh, a preneo je utiske iz Belgije gde su vode znatno uređenije i bogatije ribom od naših.

    (2) detaljnije
  • slicice svetsko prvenstvo, menjaza, foto jv ljubica jocic

    "Imam, imam, nemam" - menjaža u Nišu, zaljubljeni u Mundijal i sličice

    Spisak sličica koje nedostaju, olovka pri ruci, po redu složene duple i mnogobrojno društvo sakupljača sličica za fudbalsko Svetsko prvenstvo u Kataru svakodnevna su slika u blizini raskrsnice Bulevara Nemanjića i Blagoja Parovića u Nišu u popodnevnim i večernjim satima. Neki sakupljaju samo sličice sa grbovima zemalja učesnica, neki imaju mnogo dupilkata, nedostaje im poneka, a svuda je dobro raspoloženje, strpljenje i ljubav prema fudbalu i Mundijalu.

    (5) detaljnije
  • živanović

    Leskovčanin svetski juniorski prvak na 50 metara prsno

    Nakon srebra u disciplini 100 metara prsno, na Svetskom juniorskom prvenstvu u Peruu Leskovčanin Uroš Živanović osvojio je zlatnu medalju na upola manjoj distanci i tako doneo novu medalju za Srbiju i Leskovac.

    detaljnije
  • kosarka, srbija belgija, hala cair, nis, foto jv jelena misic 3

    Belgija slavila u ”Čairu”, plasman Srbije na Svetsko prvenstvo sve dalji

    Nakon poraza od Letonije košarkaška reprezentacija Srbija poražena je u niškom ”Čairu” od selekcije Belgije rezultatom 74:73 (23:21, 15:17, 15:22, 13:21). Tako su izbaranici selektora Svetislava Karija Pešića smanjili šanse za plasman na Svetsko prvenstvo pošto će u drugu faza kvalifikacija preneti samo jednu pobedu.

    (15) detaljnije
  • hala

    Belgijanci "pretili" da neće igrati, a i prvi meč u Belgiji prekinut zbog nestanka struje

    Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Belgije u niškom ”Čairu” prekinuta je sinoć posle samo 2 minuta igre zbog problema sa reflektorima i biće nastavljena danas od 19 sati. Ipak, gostujuća reprezentacija prvobitno nije želela da nastavi meč, evidentno zaboravljajući da se nestanak struje dogodio i u prvom meču dva tima, kad je ona odigran u belgijskom gradu Monsu.

    (2) detaljnije
  • Milan Trajković

    Surduličanin zauzeo 7. mesto na dvoranskom Svetskom prvenstvu

    Surduličanin Milan Trajković, koji trči za reprezentaciju Kipra, na dvoranskom Svetskom prvenstvu koje je od 18. do 20. marta održano u beogradskoj ”Štark areni”, zauzeo je 7. mesto u finalnoj trci na 60 metara sa preponama.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: