Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:28, 6. 3. 2019.

| Sport

Svi južnjaci večeras igraju mečeve osmine finala Kupa u futsalu

Autor:Lj. M. i M. J.Izvor:Južne vesti
Prokupčani sutra za istorijski plasman; foto: Lj.M.

Većina mečeva osmine finala Kupa Srbije u futsalu igra se u sredu, 6. marta, a među njima i timovi sa juga Srbije. "Komšijski" okršaj odigraće se u Sportskoj hali u Prokuplju, gde će akteri biti domaći četvrtoligaš i niški Kalča, a igraće još i Jastrebac iz Blaca u Smederevu, te Pirot koji dočekuje Novi Pazar.

Prvi će na parket Blačani, čiji duel u Smederevu počinje u 19 sati. Na papiru, Jastrebac ima prilično lak posao, pošto je njegov rival ubedljivo najslabiji tim u Prvoj ligi. Smederevo ove sezone u zvaničnim mečevima nije uspelo da pobedi nijednom, tri puta je odigralo nerešeno, ali mu je jedan bod oduzet, pa nakon 15 kola u Prvoj ligi ono ima samo 2 boda.

Blačani, sa druge strane imaju polovičan učinak - sa po 5 pobeda, poraza i remija nalaze se na 6. poziciji i ozbiljan su kandidat za plasman u plej-of.

Zahvaljujući rezultatima iz pretprošle sezone i Pirot se našao među najboljih 16 u Kupu. Od 19:45 drugoligaš će u hali "Kej" dočekati Novi Pazar, trenutno četvrtoplasiranu ekipu najjačeg domaćeg takmičenja.

Pirot je pretposlednji tim Druge lige. Samo je dva puta slavio ove sezone, ali ono što daje nadu je što je drugi trijumf bio u poslednjem kolu lige, kada su Piroćanci deklasirali zrenjaninski SAS, inače treći tim u ligi.


Prokupčani već ispisali istoriju, ali žele i korak dalje

Plasmanom u osminu finala Kupa Srbije u malom fudbalu, KMF Prokuplje je već sada ostvario najveći uspeh u istoriji kluba, a sutrašnjom pobedom bi taj svoj rezultat podigli za još jednu lestvicu. Početak ovog meča zakazan je za 20 sati, pa će pobednik ovog duela ujedno popuniti poslednje mesto među četvrtfinalistima.

Posle lakše nego očekivane pobede u šesnaestini finala nad ekipom Lindoret iz Preševa 8:2, Prokupčanima su porasli “apetiti”, pa, iako priznaju da je razlika u kvalitetu više nego jasna i na strani Kalče, najavljuju veliku i srčanu borbu od prvog sudijskog zvižduka.

Pokušavamo da se pre svega pripremimo psihički za ovu utakmicu, da uđemo rasterećeni i da igramo svoju igru, da ostavimo srce na terenu i da pokušamo da napravimo iznenađenje. Znamo kvalitet Kalče I to ni malo neće biti lako, ali uz veliki broj navijača i njihovu bezrezervnu podršku, potajno se nadamo prolasku dalje – rekao je jedan od igrača Prokuplja Nenad Niketić.

On ističe da je ova utakmica izuzetno važna za sve u klubu, a posebno za igrače koji će, bez obzira na rezultat, steći jedno veliko iskustvo, jer mnogi od njih prvi put imaju šansu da zaigraju protiv jedne ekipe iz Prve futsal lige.

Iako futsalerima Kalče ove sezone ne ide tako sjajno, tokom zimske pauze su podigli formu - pre tri dana su u gradskom derbiju savladali posle preokreta ekipu Vinter sport rezultatom 5:4. Nakon pobede, Kalča se popeo na 10. mesto Prve lige sa 16 osvojenih bodova iz 15 utakmica u prvenstvu Prve futsal lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: