Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 22. 5. 2024.

| Sport

Svrljig poražen od Partizana, susreli se i igrači koji su igrali pre skoro pola veka

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
FK Svrljig FK Partizan
Crno-beli u kombinovanom sastavu bolji od Svrljižana; foto: Aleksandar Kostić

Fudbaleri Svrljiga poraženi su u prijateljskom meču protiv Partizana sa 3:7 (2:2), ali je rezultat ostao u drugom planu jer je utakmica imala istorijski značaj za susret igrača koji su igrali polufinale Omladinskog kupa pre 47 godina u Svrljigu, a koje je pozdravila mnogobrojna publika na Sportskom centru "Pastirište“.

Svečani prijem za članove Uprave, prvotimce i omladince Partizana priređen je u Kabinetu predsednika Opštine, potom u Klubu navijača "Grobari Svrljig“, a nastavljen na stadionu, gde je pozdravljena generacija igrača koja je odigrala utakmicu 1977. sa crno-belima u polufinalu Omladinskog kupa Jugoslavije.

fk svrljig iz 1977. KOSTA Svrljižani koji su 1977. igrali protiv Partizana sa golmanom Čaušićem; foto: Aleksandar Kostić

U prijateljskoj utakmici fudbalere Svrljiga, koji se takmiče u Zoni "Centar“ (4. liga) omladinci Partizana savladali su sa 3:7. Domaći su u prvom delu brzo primili 2 gola koja su postigli Pavlović u 16. i Radović u 17. minutu za Partizan, a za egal do poluvremena precizni za Svrljižane bili su Ilijić u 31. i Prvulović u 38. minutu utakmice. fk partizan svrljig Susret posle 47 godina sa crno-belima u Svrljigu; foto: Aleksandar Kostić

Crno-beli su u 2. poluvremenu bili precizni još 5 puta – u 53. i 75. M. Petrović, Pavlović u 67 i Došlov u 76. minutu, kada je goleadu Partizana na kratko prekinuo Marković, koji je bio precizan u 83. minutu za Svrljig, a konačan rezultat postavio je omladinac Partizana Ćelić u 87. minutu.

fk partizan svrljig KOSTA Fudbaleri i članovi uprava Svrljiga i Partizana - susret posle skoro pola veka

Sastavi:

FK Svrljig: Marinković, Nikola Mišić, Prvulović, Bojić, Nemanja Mišić, V. Petrović, Žikić, Mihajlović, D. Petrović, Ilijić i Zlatanović. (Jeremić, Marković, Prokić, Nedeljković, D. Petrović, Stošić, Stojanović); trener Nebojša Milićević.

Partizan: Hatunić, Dragojević, P. Petrović, Dragojević, Jovićević, Roganović, M. Petrović, Pavlović, Ninić, Došlov, Radović (Banjić, Ćelić, Zupanjac, Vulićević, Mladenović, Martinović, Milovanović); trener Đorđije Ćetković/Srđan Golović.

Sudijski tim: glavni sudija Veljko Marinković, linijske sudije Miloš Mitić i Stefan Pavlović i četvrti sudija Nikola Mijajlović

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Više zaradi suncobran u Crnoj Gori nego radnik u Srbiji, sramota!

Sramota Čitalac

Tekst: Leskovačka opozicija: Zahtevi radnika opravdani, problem nije rukovodstvo, već država

Pronađite nas na: